Το καλύτερο NSX Type R ανήκει στη… Honda (video)

Που αλλού άλλωστε;

  • -
  • -
Το 1992 η Honda λάνσαρε για πρώτη φορά την ονομασία Type R με το πρώτο NSX, ενώ 10 χρόνια μετά επέστρεψε με ένα από τα καλύτερα Honda που έχουν φτιαχτεί ποτέ σύμφωνα με τους “οπαδούς” της JDM
Το συγκεκριμένο NSX που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στο Honda Collection Hall, ένα μουσείο που περιλαμβάνει 300 αναπαλαιωμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, αγωνιστικά μοντέλα και άλλα στο Motegi της Ιαπωνίας. Σε σύγκριση με το απλό NSX, το δεύτερης γενιάς NSX-R είχε προσφερθεί αποκλειστικά για τη ιαπωνική αγορά και είχε μπει σε πρόγραμμα… “αδυνατίσματος”. Πιο συγκεκριμένα, πολλά μέρη του αμαξώματος αποτελούνται από ανθρακόνημα, καθώς και το εσωτερικό, όπου παράλληλα συναντάμε και ελαφριά υφάσματα. Επίσης, τοποθετήθηκε ένα ελαφρύ τιμόνι, ζάντες ελαφρού κράματος, μικρή μπαταρία, στενό πίσω παράθυρο και άλλα πολλά. Εν ολίγης, το συνολικό βάρος έφτασε τα 1.270 κιλά, δηλαδή 100 κιλά λιγότερα από το απλό NSX.
Επιπλέον αλλαγές υπάρχουν στις αναρτήσεις, που αναβαθμίστηκαν τα αμορτισέρ και τα ελατήρια, ενώ τοποθετήθηκε ένα πιο άκαμπτο και παχύτερο roll-bar. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V6 κινητήρας 3.2 με 280 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τη Honda, το θρυλικό μοντέλο μπορεί να φτάσει τα 96 km/h από στάση σε 4,4 sec.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...