Πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο υδρογόνου της Hyundai;

Ανακοινώθηκε η τιμή πώλησης του ηλεκτρικού crossover NEXO στη Γερμανία

  • -
  • -

Το ΝΕΧΟ είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο στη γκάμα της Hyundai. Κινείται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στις κυψέλες καυσίμου (fuel cells) και καταναλώνει υδρογόνο το οποίο δεν παράγει καθόλου ρύπους, παρά μόνο καθαρό νερό. Παράλληλα, το Hyundai NEXO εφοδιάζεται με τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το μήκους 4,67 μέτρων ηλεκτρικό crossover θα αρχίσει να πωλείται στη Γερμανία τον Αύγουστο, με τις τιμές να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Κοστίζει 69.000 ευρώ, ενώ στη Γερμανία ισχύει και περιβαλλοντικό bonus 4.000 ευρώ, το οποίο προσφέρεται μισό-μισό από το κράτος και τον κατασκευαστή. Η τιμή είναι αναμφίβολα υψηλή, όπως άλλωστε σε όλα τα αυτοκίνητα υδρογόνου (μην ξεχνάμε ότι το Toyota Mirai κοστίζει 66.000 ευρώ χωρίς τους φόρους).

Το ηλεκτρικό του μοτέρ NEXO αποδίδει 163 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί περίπου 10 sec. Σε σχέση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοντέλο έχει διπλάσια αυτονομία (άνω των 750 km), ενώ στα υπέρ του είναι και ότι ο ανεφοδιασμός σε υδρογόνο γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αντίθετα η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί αρκετές ώρες. Η απουσία όμως σταθμών υδρογόνου (υπάρχουν λίγοι σε όλη την Ευρώπη) καθιστά πάντως δύσκολη τη διαδικασία ανεφοδιασμού.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ VIDEO ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ HYUNDAI NEXO


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...