Αυτοκίνητο-αεροπλάνο θα «προσγειωθεί» στην έκθεση της Γενεύη

Στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος

  • -
  • -

Η εταιρεία Pal-V, η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα που μπορούν να… μεταμορφωθούν και σε αεροπλάνα (και το αντίστροφο), θα παρουσιάσει το πρώτο μαζικής παραγωγής μοντέλο στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται Liberty και, σύμφωνα με την αγγλικοολανδική εταιρεία, είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των "πετούμενων αυτοκινήτων".

Αν περιμένατε ένα άκρως φουτουριστικό όχημα βγαλμένο από κάποια  ταινία του Star Wars, τότε ίσως να απογοητευτείτε. Το 3τροχο αυτοκίνητο μπορεί να ξεκινήσει την πτήση του μετά από συγκεκριμένες χειροκίνητες ενέργειες. Η προετοιμασία του σε αεροπλάνο μπορεί να φτάσει έως και τα 10 λεπτά, μιας και οι ρυθμίσεις δεν είναι εφικτές απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το «αυτοκίνητο» εφοδιάζεται με ειδικούς Rotax κινητήρες, που συναντάμε σε αεροσκάφη, ωστόσο πληρούν τις αμερικάνικες προδιαγραφές τόσο για την κυκλοφορία τους στο δρόμο όσο και για ελεγχόμενη πτήση.

Μετά από αρκετές δοκιμές και τελικές πιστοποιήσεις, το αυτοκίνητο-αεροπλάνο θα βγει στην παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος. Ένα πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2008, ενώ οι δοκιμαστικές πτήσεις ξεκίνησαν το 2011. Η τιμή του θα ξεκινάει το ιδιαίτερο όχημα είναι 320.000 ευρώ. Ενδιαφέρεστε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...