6 ποδήλατα που όλοι επιθυμούμε!

Η ζωή είναι ένα ποδήλατο. Γι' αυτό θες το καλύτερο!

  • -
  • -

Επειδή η ζωή είναι ποδήλατο, σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις, κάποιες προσιτές και κάποιες… πολύ αλμυρές!

Peugeot
eU01s

Το δίτροχο «λιοντάρι»

To ηλεκτρικό ποδήλατο της Peugeot έρχεται να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα παραδοσιακά ηλεκτρικά ποδήλατα με ταχύτητα μέχρι 25 km/h και τα μικρά scooter. Συνδυάζει ταχύτητα, δύναμη και ευελιξία, ικανά να μηδενίσουν τις αποστάσεις εντός πόλης, αφού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που αγγίζει τα 45 km/h.

Το μοτέρ είναι της Bosch και προσφέρεται σε δύο συνδυασμούς με 400 ή 500 Wh μπαταρίες lithium-ion που έχουν αυτονομία από 75 έως 95 χιλιόμετρα. Για την επιβράδυνση του ηλεκτρικού ποδηλάτου φροντίζει ένα δισκόφρενο 180 mm, ενώ μια οθόνη 4,3 ιντσών παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πλοήγησης και τις επιδόσεις.

 

BMW Active Hybrid e-bike

Αυτονομία 100 km

To νέο BMW Active Hybrid e-bike «παντρεύει» το σοφιστικέ στιλ με τις προηγμένες τεχνολογίες της γερμανικής εταιρείας. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 250 W και 90 Nm ροπής, που σε συνδυασμό με την αποσπώμενη μπαταρία των 502 Wh προσφέρει αυτονομία έως και 100 km.

Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει την αντίσταση των πεντάλ, μέσω της οθόνης, απ’ όπου έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα: Από το ECO (+50% υποβοήθηση) μέχρι και το TURBO (+275% υποβοήθηση). Η μέγιστη ταχύτητα του ποδηλάτου είναι 25 km/h και διατίθεται σε μαύρο ή ασημί χρώμα. Το κόστος είναι 3.400 ευρώ και είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες της BMW.

 

McLaren

Επετειακό ποδήλατο

Με αυτό το ποδήλατο η McLaren γιορτάζει τα 50 χρόνια της στους αγώνες Grand Prix. Η τιμή του εν λόγω ποδηλάτου αγγίζει τα 11.000 ευρώ και διακρίνεται για τη χαρακτηριστική πορτοκαλί βαφή του, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η βρετανική φίρμα στα σπορ 4τροχα οχήματά της.

Η Specialized σε συνεργασία με τη McLaren έκανε εφικτό το εγχείρημα και αυτό γιατί η πρώτη διαθέτει πολυετή τεχνογνωσία, ενώ η βρετανική εταιρεία έχει την προηγμένη τεχνολογία και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Το πλαίσιο και το πιρούνι είναι από ανθρακονήματα και το συνολικό βάρος φτάνει μόλις τα 6,8 κιλά.

 

Abarth Fat Bike

Για hardcore ποδηλάτες

Abarth και η Compagnia Ducale αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας fat bike. Το fat ποδήλατο της Abarth είναι πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ και πιο ευέλικτο σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα φρένα είναι υδραυλικά (εμπρός δίσκοι-πίσω V), ενώ πατάει επάνω σε 26 ιντσών αλουμινένιες ζάντες με πολύ φαρδύ ελαστικό (26 Χ 4.0).

Η σέλα είναι αεροδυναμική και έχει επενδυθεί από υψηλής ποιότητας δέρμα με μαλακές κυψέλες για περισσότερη άνεση. Εξοπλίζεται με συνολικά 24 ταχύτητες από τη Shimano. Διατίθεται αποκλειστικά με την εικονιζόμενη απόχρωση και το κόστος απόκτησης φτάνει τα 1.440 ευρώ.

 

Βugatti

Με τιμή όσο ένα premium SUV

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε στη συνεργασία της με την PG, η οποία ασχολείται αρκετά χρόνια με την κατασκευή ποδηλάτων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αλλά το κόστος είναι τσουχτερό. Αγγίζει τα 36.000 ευρώ. Έχει γίνει εκτενέστατη χρήση ανθρακονήματος (καλύπτει σχεδόν το 95% του ποδημάτου) με αποτέλεσμα το βάρος του να φτάνει τα 5 κιλά. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 667 μονάδες.

Στέλεχος της PG, ανέφερε ότι το ποδήλατο αυτό είναι για… χρήση και όχι για… βιτρίνα. Τέλος, η  εταιρεία είναι διατεθειμένη να ρυθμίσει το ποδήλατο αναλόγως πριν την παραλαβή, μιας και η κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους, καθώς και ο κάθε αναβάτης τα δικά του γούστα.

 

Piaggio WI-BIKE

Επικοινωνεί με το περιβάλλον

Το Piaggio Wi-Bike υπερβαίνει την έννοια του ποδηλάτου με υποβοήθηση πεταλιού και εισέρχεται στην αγορά ως ένα όχημα που καλύπτει την καθημερινή μετακίνηση.

Χάρη στην τεχνολογία PMP (Piaggio Multimedia Platform), το Wi-Bike διαθέτει μια εξελιγμένη διασύνδεση ανθρώπου-οχήματος, για τη συνεχή ανταλλαγή δεδομένων με ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αλληλεπιδράτε από κάθε τοποθεσία και με κάθε περιβάλλον. Η μέγιστη ισχύς του μοτέρ φτάνει στην τιμή των 350W, ωστόσο η απόδοση είναι περιορισμένη στα 250W (και μέγιστη ταχύτητα 25 km/h). Δεν απαιτείται πινακίδα κυκλοφορίας ή κράνος μοτοσυκλέτας, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποδηλατόδρομους και περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας. Το μοτέρ μπορεί να αποδώσει μέγιστη ροπή 50 Nm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...