Δεν έχετε ακόμη αγοράσει τη θηριώδη G-Class;

Βιαστείτε, γιατί οι παραγγελίες της G 500 4x4² θα σταματήσουν στα τέλη Οκτωβρίου

  • -
  • -

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Έτσι και η τρομακτική έκδοση της G-Class, η G 500 4x4² που παρουσιάστηκε το 2015 φθάνει στο τέλος της παραγωγής της. Όπως ανακοίνωσε η Mercedes-Benz θα δέχεται παραγγελίες για το απόλυτο off road μοντέλο της έως τα τέλη του Οκτωβρίου. Μην ξεχνάμε ότι σύντομα θα δούμε την επόμενη γενιά της G-Class.

Η G 500 4x4² παρουσιάστηκε αρχικά ως ένα πρωτότυπο όχημα, όμως το ενδιαφέρον αρκετών πλούσιων οδήγησε στο να φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 biturbo της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 422 ίππους.

Συγκριτικά με τις φυσιολογικές G-Class, η G 500 4×4² έχει υπερδιπλάσια απόσταση από το έδαφος: από τα 21 στα 45 cm! Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι άξονες και τα διαφορικά βρίσκονται πάνω από το κέντρο των τροχών (portal axles). Εκτός δρόμου η συγκεκριμένη έκδοση είναι ασυναγώνιστη. Αλλά και στην άσφαλτο τα... πηγαίνει καλά, χάρη στα φαρδύτερα κατά 30 cm μετατρόχια, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με θέση λειτουργίας Sport και τους τροχούς των 22 ιντσών που πατούν σε ελαστικά 325/55.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να χάσετε αυτή την ευκαιρία, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η τιμή της G 500 4×4² στη Γερμανία πλησιάζει τις 232.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...