Φάκελος Saab

Ένα βήμα πριν την εξαγορά από τη Spyker

  • -
  • -

Όλα δείχνουν ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ GM και Spyker για την εξαγορά της Saab. Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής πολυτελών sport αυτοκινήτων Spyker  έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση κι αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι η διοίκηση της General Motors μάλλον θα αποδεχθεί την προσφορά της.

H GM ήταν σε συζητήσεις και με την επενδυτική εταιρεία Genii συμφερόντων του κραταιού άντρα της Formula 1, Bernie Ecclestonen, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το προβάδισμα το έχει ξεκάθαρα η Spyker. Παρόλο που η Genii έχει τη ρευστότητα και το οικονομικό μέγεθος για να διασφαλίσει το μέλλον της Σουηδικής εταιρείας, δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος για να προετοιμαστούν και να υποβληθούν οι προτάσεις από πλευράς του επενδυτικού ομίλου. Ήδη εδώ και πέντε εβδομάδες είχε εξαγγελθεί το κλείσιμο της εταιρείας με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους σε αυτήν αλλά και τους χιλιάδες άλλους που απασχολούνται στους προμηθευτές της.

Έχοντας διασφαλίσει ένα μεγάλο δάνειο 400 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα αποπληρωθεί μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, μάλλον απομακρύνεται ο εφιάλτης του κλεισίματος για τη Saab. Η φημολογία και μόνο της εξαγοράς της Saab από τη Spyker οδήγησε σε μια ξέφρενη άνοδο των μετοχών της που έφτασε και μέχρι στο +40% μέσα στην ημέρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...