Και η Porsche στη «δίνη» του dieselgate

Ανακαλούνται στην Ευρώπη 22.000 Cayenne που έφεραν παράνομο λογισμικό

  • -
  • -

Μπορεί στις ΗΠΑ να έχει επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στις αρχές και τον Όμιλο Volkswagen για το dieselgate, όμως το... σίριαλ με το παράνομο λογισμικό που παρουσίαζε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από τις πραγματικές έχει πολλά ακόμη επεισόδια στην Ευρώπη.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) ανακοίνωσε την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne, με τον 3λιτρο V6 diesel, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι φέρουν το παράνομο λογισμικό. Μάλιστα ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας, Alexander Dobrindt, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή ταξινόμησης του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ επεσήμανε ότι το κόστος επίλυσης του προβλήματος θα επιβαρύνει 100% την εταιρεία.


Δικαστήριο της Στουτγάρδης έκρινε βάσιμη την απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από την 1/1/2018, μέτρο που ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις. Για να ισχύσει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δοθεί σχετική έγκριση από το τοπικό κρατίδιο.

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο η Mercedes-Benz όσο και οι Audi, BMW ανακοίνωσαν πρόγραμμα ανάκλησης οχημάτων, προκειμένου να γίνει αναβάθμιση του λογισμικού των πετρελαιοκινητήρων τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...