Ποιες μάρκες κάνουν αναβάθμιση των diesel στην Ευρώπη;

Μετά τη Mercedes-Benz και οι Audi, BMW προχωρούν στην σχετική διαδικασία

  • -
  • -

Τις κατηγορίες ότι είχαν δημιουργήσει καρτέλ που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων αρνούνται οι εταιρείες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίες. Το θέμα ανέκυψε από την κίνηση των τριών μεγάλων ομίλων (Daimler, VW, BMW) να προχωρήσουν στην ανάκληση αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα, ώστε να αναβαθμιστεί το λογισμικό τους και να περιοριστούν τα επίπεδα ρύπων που εκπέμπουν.

Μετά λοιπόν τη Mercedes-Benz που ανακαλεί περισσότερα από 3 εκατ. αυτοκίνητα στην Ευρώπη, σειρά πήραν η Audi και η BMW. Η πρώτη έκανε γνωστό ότι θα αναβαθμίσει το λογισμικό σε 850.000 οχήματα στη Γηραιά Ήπειρο και άλλες αγορές (όχι σε ΗΠΑ, Καναδά). Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα με V6 και V8 TDI, τεχνολογίας τόσο Euro 5 όσο και Euro 6 και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατόχους τους.

Από την πλευρά του, το BMW Group επισημαίνει ότι η τεχνολογία των δικών του Euro 6 diesel τους απαλλάσσει από την ανάγκη αναβάθμισης του λογισμικού τους και άρα η διαδικασία αφορά τους Euro 5. Ο όμιλος από το Μόναχο αρνείται κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε επαρκές διάλυμα AdBlue για τον περιορισμό των οξειδίων του αζώτου (NOx). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BMW, οι υπόλοιπες τεχνολογίες που κατέχει απαιτούν μικρότερη κατανάλωση του AdBlue σε σχέση με άλλους κατασκευαστές και άρα το ντεπόζιτο με το διάλυμα δε χρειάζεται να είναι μεγαλύτερο.

Επιπλέον, η BMW υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες με άλλες εταιρείες όσον αφορά τα ντεπόζιτα AdBlue αφορούσαν την εγκατάσταση των ανάλογων υποδομών στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...