Απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2040;

«Πράσινη επανάσταση» υποσχέθηκε ο Υπουργός Μεταφορών της Μ. Βρετανίας

  • -
  • -

Σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το μέλλον των συμβατικών αυτοκινήτων, όσων δηλαδή καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο, εισήλθε η Ευρώπη. Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ενός πλάνου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

Ο Chris Grayling, Υπουργός Μεταφορών και μέλος του κόμματος των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων ή diesel αυτοκινήτων από το 2040, ώστε μία δεκαετία μετά (το 2050) να μην κυκλοφορούν πλέον στους βρετανικούς δρόμους. Ο Υπουργός έκανε λόγο για «πράσινη επανάσταση» που θα περιορίσει την ρύπανση στις πόλεις.

Στην απαγόρευση δεν θα εμπίπτουν τα υβριδικά οχήματα, τα οποία πέρα από ηλεκτρικό μοτέρ περιλαμβάνουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης και άρα εξακολουθούν να εκπέμπουν – λιγότερους βέβαια – ρύπους.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρέτησαν τις κυβερνητικές προθέσεις, άσκησαν όμως κριτική γιατί δεν συνοδεύονται από νέο πρόγραμμα απόσυρσης και καθιέρωση ζωνών στο κέντρο των πόλεων όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των ρυπογόνων οχημάτων.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αντιτίθεται στη «δαιμονοποίηση» των αυτοκινήτων diesel, κάτι που επανέλαβε η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...