Έφαγε «πόρτα» το Dodge Challenger SRT Demon σε πίστα

Ο Hennessay να είναι καλά...

  • -
  • -

Το νέο Dodge Challenger SRT Demon είναι το πιο γρήγορο από την αμερικάνικη γκάμα. Για την ακρίβεια είναι τόσο γρήγορο που δεν επιτρέπεται να μπει στην πίστα της NHRA (National Hot Rod Association), όπου λαμβάνουν μέρος για drag κόντρα. Το όριο της πίστας είναι 9,99 sec για το 400άρι. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο αριθμό από αυτόν, δεν επιτρέπεται να πατήσει τους τροχούς του στην ειδική πίστα, εκτός αν εξοπλιστεί με μια σειρά από αναβαθμίσεις ασφάλειας, όπως είναι το roll cage.

O «δαίμονας» σημειώνει το 400άρι στα 9,65 sec, σύμφωνα με την εταιρεία. Το αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν σκοπό να τοποθετήσουν roll cage κλπ. στα αυτοκίνητά τους, να μην έχουν πουθενά το μέρος που μπορούν να δοκιμάσουν τις πραγματικές δυνατότητες του γρηγορότερου Challenger.
Για καλή τους τύχη όμως, ο John Hennessey έστειλε ένα γράμμα στον επικεφαλής του τμήματος των επιβατικών αυτοκινήτων Fiat Chrysler της Αμερικής ενημερώνοντάς τον ότι θα ανοίξει την πίστα Lonestar Motorsport Park, στην οποία έχει τα δικαιώματα ως πρόεδρος. Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορούν να «τερματίσουν» τα κοντέρ του Demon, χωρίς roll cage και αερόστατα. Τέλος, οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν επάνω στο αυτοκίνητό τους από ειδικούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...