9 από τα πιο «τρελά» αγωνιστικά αυτοκίνητα

Εννέα αγωνιστικά μοντέλα που χάθηκαν μέσα στο πέρασμα των χρόνων, αλλά είναι άξια αναφοράς

  • -
  • -

Έχουμε δει αρκετά αγωνιστικά αυτοκίνητα να παίρνουν μέρος σε διαφόρων ειδών πρωταθλήματα, ωστόσο εμείς διαλέξαμε 9 από τα πιο «τρελά» μοντέλα, που δεν φοβήθηκαν να… λερωθούν.

Mazda RX-7 Group B

Το Group B είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρωταθλήματα. Το 1984 μπήκε στο Group B για πρώτη φορά περιστροφικός κινητήρας και αυτό ήταν το εικονιζόμενο RX-7.

 

Audi Group S

Οι μηχανικοί της Audi «μαγείρεψαν» ξαφνικά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο απόδοσης 1.000 ίππων με το μοτέρ στο κέντρο. Παρά το ότι κατασκευάστηκαν 12 πρωτότυπα, όλα καταστράφηκαν με το εικονιζόμενο να είναι το μοναδικό που έχει επιζήσει.

 

Toyota 222D

Αυτό συνέβη επειδή η Toyota ήθελε να πάει για ράλλυ και είχε μείνει στην αποθήκη ένας κινητήρας από το LeMans. Έτσι, το MR2 με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στους 4 τροχούς είχε ετοιμαστεί για το Group S.

 

Ferrari 308 GTB Group B

Δεν βλέπεις και πολλές Ferrari στα ράλλυ και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν είναι γεννημένα για αυτού του είδους τη μεταχείριση. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα Michelotto κατασκεύασε μια 308 με προδιαγραφές του Group B.

 

MG Metro 6R4

Ήθελε να συνδυάσει τις αρετές του συστήματος quattro της Audi και τα καλά του Renault 5 Turbo (κεντρομήχανο). Ήταν μια βολίδα στην κατηγορία Group B, αλλά έπασχε από μηχανολογικές δυσλειτουργίες.

 

Opel Manta 400

To Manta 400 έκανε ντεμπούτο στο Tour of Corsica το 1983. Με περίβλημα από Kevlar και 275 ίππους, το ισχυρό πισωκίνητο μοντέλο είχε καλές προοπτικές. Ωστόσο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.


Ford Escort RS 1700T

Δεν είχε ισχυρή προσωπικότητα στα αγωνιστικά δρώμενα και αυτό γιατί η ακριβή και αργή του κατασκευή έκανε τους ιθύνοντες να στρέψουν το βλέμμα τους προς ένα 4κίνητο κεντρομήχανο μοντέλο, όπως ήταν το RS200.

 

Citroen BX 4TC Evolution

Το εντυπωσιακό Citroen είχε λάβει μέρος σε 3 αγώνες στα μέσα της δεκαετίας του 80. Πάντως δείχνει αρκετά αγριεμένο!

 

Nissan 240 RS

Αφού πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Colin McRae, ήταν πολύ φυσιολογικό το αυτοκίνητο να έφερνε αποτελέσματα. Έπαιρνε μέρος στην κατηγορία Group B.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...