Vespa GTS με νέο κινητήρα 125 και 150

Πρεμιέρα κάνει ο i-Get στην κορυφαία Vespa GTS, προσφέροντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση

  • -
  • -

Η Vespa GTS συνδυάζει τις αρετές ενός αστικού δίκυκλου με αυτές ενός μοντέλου που διαθέτει και τουριστικό χαρακτήρα. Σήμερα έρχεται ανανεωμένη όσον αφορά τα μηχανικά της μέρη, αφού εφοδιάζεται με τον νέο κινητήρα i-Get. Αυτός είναι υγρόψυκτος, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 4-βάλβιδο χρονισμό και σύστημα «Start & Stop», το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο Vespa. Ο κινητήρας είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη: 125 και 150 cc, και οι δύο προδιαγραφών Euro 4, που αποτελούν κλασικές επιλογές για το πιο αγαπημένο σκούτερ στον κόσμο.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα, ο μικρός 125 cc αποδίδει 12 ίππους στις 8.250 rpm, με την ισχυρότερη έκδοση να φτάνει τους 15 ίππους στις ίδιες rpm. Στα θετικά του θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη συντήρηση αφορά αντικατάσταση υγρών και φίλτρων κάθε 10.000 χιλιόμετρα, με τις βαλβίδες να απαιτούν ρύθμιση κάθε 20.000 χιλιόμετρα, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα του μοντέλου.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όπως η θύρα USB στο πρακτικό ντουλαπάκι καθιστούν ευχάριστη τη Vespa GTS στην καθημερινότητα. Ανάλογα πολλά είναι τα αξεσουάρ που θα δώσουν μια μοναδική νότα στη Vespa, όπως το βαλιτσάκι που χωράει ένα κράνος, η χρωμιωμένη σχάρα, τόσο για εμπρός όσο και για πίσω, ανεμοθώρακας που προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...