Στα… 5 αστέρια η ασφάλεια της νέας BMW 5

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το μεγάλο πολυτελές sedan βαθμολογήθηκε με άριστα από το Euro NCAP

  • -
  • -

Ένα μικρό σετ, με μόλις δύο αυτοκίνητα στο μικροσκόπιο, περιλαμβάνει το νέο δελτίο αποτελεσμάτων για τις δοκιμές του Euro NCAP. Ο ανεξάρτητος οργανισμός ανακοίνωσε ότι η νέα Σειρά 5 της BMW απέσπασε την ανώτατη διάκριση – κάτι αναμενόμενο δηλαδή – με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης. Παράλληλα δοκιμάστηκε με καθυστέρηση και το Fiat Doblo του 2015, στο οποίο αποδόθηκαν 3 αστέρια.

Η BMW 5 τα πήγε από πολύ καλά έως εξαιρετικά σε όλες τις κατηγορίες (προστασία ενηλίκων επιβατών 91%, ανηλίκων επιβατών 85% και εξοπλισμός ηλεκτρονικών βοηθημάτων 59%), όμως αξίζει να σταθούμε στο 81% στην προστασία των πεζών, χάρη στο στάνταρ σύστημα Person Warning αλλά και το ενεργό καπό που περιορίζει τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού πεζού.

Το Fiat Doblo (πωλείται και από την Opel ως Combo) είναι ένα μικρό πολυμορφικό, το οποίο σύμφωνα με το Euro NCAP δεν μπορεί να κρύψει την ηλικία του στον τομέα της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Τα ποσοστά του ήταν 75% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 46% στην προστασία παιδιών, 57% σε αυτή των πεζών και μόλις 25% στα συστήματα υποβοήθησης.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, η Opel θα επικεντρωθεί στο λανσάρισμα του νέου Combo, το οποίο θα εξελιχθεί πλέον όχι σε συνεργασία με τη Fiat αλλά με το γαλλικό όμιλο PSA, η οποία απέκτησε πλέον τον έλεγχο της γερμανικής μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...