Τι γίνεται αν «χάσεις» το smart key ενώ οδηγείς (video)

Για τις ανάγκες του πειράματος ο οδηγός πετάει το κλειδί ώστε να μάθουμε τι συμβαίνει αν το χάσεις ενώ οδηγείς

  • -
  • -

Το συμβατικό κλειδί των αυτοκινήτων… αποσύρεται σταδιακά και τη θέση του παίρνει το smart key, το οποίο δεν χρειάζεται να βάλετε στη μίζα ή στην κλειδαριά για να ανοίξετε το αυτοκίνητό σας. Αρκεί να το ακουμπήσετε σε μια θήκη του αυτοκινήτου ή να το έχετε στην τσέπη σας και κοντά στη μίζα. Ή μήπως αυτό δεν χρειάζεται;

Τι γίνεται αν χάσεις το κλειδί ενώ οδηγείς επειδή το παιδί σου αποφάσισε να παίξει μαζί του και να το πετάξει έξω από το αυτοκίνητο για παράδειγμα. Ένα άλλο σενάριο είναι να το δώσεις στον συνοδηγό σου, σταματώντας για λίγο στην άκρη του δρόμου και χωρίς να σβήσεις τον κινητήρα. Φεύγοντας όμως διαπιστώνεις ότι έχεις ξεχάσει το κλειδί στην τσέπη σου.

Ένα ερώτημα το οποίο ίσως έχουν πολλοί να έχετε έρχεται να απαντήσει ένας ανήσυχος youtuber οδηγώντας ένα Ford Mondeo. Για τις ανάγκες του πειράματος πετάει το κλειδί ενώ οδηγεί και μας δείχνει τι συμβαίνει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Αν το «χάσεις» ενώ οδηγείς μπορείς να συνεχίσεις χωρίς να λάβεις κάποια ειδοποίηση από το αυτοκίνητο και μέχρι να απενεργοποιήσεις τον κινητήρα. Τότε αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κοντά το κλειδί και δεν μπορείς να το βάλεις ξανά σε λειτουργία. Στη δεύτερη περίπτωση αν το «χάσεις» όταν έχεις ήδη θέσει τον κινητήρα σε λειτουργία και μετά ξεκινήσεις, τότε σε ενημερώνει σχετικά άμεσα ότι δεν αναγνωρίζει το κλειδί, αλλά σου επιτρέπει να κινηθείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...