1.000άρι τούρμπο το νέο Ford Fiesta ST

Πολύ πιθανό είναι η επόμενη γενιά του γρήγορου Fiesta ST να εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο τούρμπο

  • -
  • -

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να αποκτά η κατηγορία των hot hatch με το νέο Fiesta ST να κατεβαίνει στον πολυβραβευμένο 3κύλινδρο 1.000άρι EcoBoost ο οποίος αναμένεται να αποδίδει αρκετά άλογα ώστε να υποστηρίζει τον χαρακτήρα του μοντέλου.

Έτσι, τη θέση το 1.6 τούρμπο που χρησιμοποιεί το Ford Fiesta ST που κυκλοφορεί θα πάρει στην νέα γενιά του μοντέλου μια εξελιγμένη έκδοση του 1.0 EcoBoost, αφού όπως δήλωσε το Auto Express ο Darren Palmer επικεφαλής των μικρών μοντέλων της Ford: «Βλέπουμε τις δυνατότητες εξέλιξης του 1.0 EcoBoost και τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα. Είναι σπουδαίος κινητήρας, ακούγεται υπέροχα και έχει μεγάλη ροπή όταν μπαίνει το τούρμπο, έτσι εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συνδυαστεί με το Fiesta ST στη νέα γενιά του».

Η πιο ισχυρή έκδοση του 1.0 EcoBoost αυτή τη στιγμή αποδίδει 140 ίππους, ενώ στο Formula Ford έχουμε δει να ξεπερνά και τους 200 ίππους. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το Fiesta ST και το βλέπουμε και με το νέο ST200. Αλλά θέλουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα όσον αφορά τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα» τόνισε ο Palmer.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...