Ακόμα πιο άγριο Ford Fiesta ST με 200 ίππους

Δεν είναι το Fiesta RS αλλά μια ειδική, πιο ισχυρή έκδοση του ST

  • -
  • -

Η Ford ανεβάζει τον πήχη στο hot hatch και μαζί την ιπποδύναμη στο μικρό άγριο Fiesta με τα διακριτικά ST. Το RS δεν προέκυψε τελικά, αλλά ήρθε μια πιο γρήγορη εκδοχή του γνωστού και αγαπητού ST με τον ίδιο τούρμπο κινητήρα των 1,6 λίτρων, με αυξημένη κατά 18 ίππους απόδοση, που τώρα φτάνει συνολικά τους 200 ίππους.

Από την ισχύ του προέκυψε και το όνομά του, Fiesta ST200 και με τη βούλα, αφού το logo της έκδοσης το συναντάμε στο αμάξωμα εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό του. Οι 200 ίπποι συνοδεύονται από 290 Nm ροπής, ενώ για 15 δευτερόλεπτα και σε διαδικασία overboost, οι τιμές αυτές διαμορφώνονται στους 215 ίππους και τα 320 Nm ροπής.

Το 6άρι χειροκίνητο  κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει, με τους μηχανικούς της Ford να έχουν κάνει όμως πιο κοντή την τελευταία σχέση. Με αυτές τις αλλαγές, το Fiesta ST200 είναι ταχύτερο κατά 0,2 sec (6,7 sec) στη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

Επιπλέον, βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο, με χαμηλότερη κατά 15 mm ανάρτηση, νέες ρυθμίσεις Torque Vectoring και στο εμπρός σύστημα που χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι, τριών σταδίων πρόγραμμα ESP και μεγαλύτερα πίσω φρένα.

Το Ford Fiesta ST200 θα διατίθεται σε ένα ξεχωριστό γκρι χρώμα, με μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στα καθίσματα με νέες επενδύσεις με ασημί ραφές και λεπτομέρειες στις ζώνες ασφαλείας. Το γρήγορο μικρό της Ford αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το αργότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...