Συνεργασία Audi BMW και Mercedes

Θα δουλέψουν μαζί για την ανάπτυξη ενός δικτύου με στόχο την καλύτερη «σύνδεση» των αυτοκινήτων

  • -
  • -

Οι τρεις μεγάλοι Γερμανοί κατασκευαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός δικτύου που θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κίνηση και όποιο άλλο περιστατικό στους δρόμους. Κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους οδηγούς, αλλά και σε μοντέλα με ημιαυτόνομα ή πλήρως αυτόνομα οχήματα. Αυτό θα ενημερώνει για την κίνηση, τις κενές θέσεις παρκαρίσματος, τους πιθανούς κινδύνους από ομίχλη ή γλιστερό οδόστρωμα, τα ατυχήματα και τα σήματα μεταξύ αυτών και όρια ταχύτητας, αλλά και θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ο ψηφιακός αυτός χάρτης HERE που έχουν αναπτύξει οι τρεις κατασκευαστές θα επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τον δρόμο… χιλιόμετρα μπροστά τους, αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το σύστημα.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar η συμφωνία λέει ότι αν ένα όχημα της BMW εντοπίσει κάτι σημαντικό στον δρόμο που κινείται θα μοιραστεί την πληροφορία με τα μοντέλα της Audi και της Mercedes-Benz. Στο μέλλον φυσικά αναμένεται να προστεθούν και άλλοι κατασκευαστές διευρύνοντας έτσι σημαντικά το δίκτυο γεγονός που θα το κάνει και πιο αποτελεσματικό.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα δούμε το HERE σε λειτουργία, ενώ σε εφαρμογή στους δρόμους θα είναι από τις αρχές του 2017, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκατομμύρια οχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...