BMW Connected: O προσωπικός σου «βοηθός»

Η εφαρμογή BMW Connected θα λανσαριστεί μέσα στον Αύγουστο στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

H Ελλάδα δεν θα είναι στην πρώτη «φουρνιά» που οι ιδιοκτήτες BMW θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή BMW Connected. Το εν λόγω app είναι διαθέσιμo προς το παρόν μόνο για τους χρήστες iPhone (και Apple Watch) και αποτελεί τον προσωπικό σου «βοηθό» στην μετακίνηση και το ταξίδι.

Αρχικά, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ολοκληρώσει μια σύντομη online διαδικασία εγγραφής στο ConnectedDrive και να δημιουργήσει το δικό του προφίλ. Από εκεί και πέρα, εγκαθιστά την εφαρμογή στο smartphone του και αυτόματα ανιχνεύονται όλες οι σχετικές μετακινήσεις, πληροφορίες, διευθύνσεις και χρόνους άφιξης από το ημερολόγιό του. Το BMW Connected ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με την ιδανική ώρα αναχώρησης για άφιξη στο προορισμό με ακρίβεια σύμφωνα με πληροφορίες από δελτία κυκλοφορίας που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο. Το BMW Connected είναι επίσης πρακτικό για τη μεταφορά τοποθεσιών και σημείων ενδιαφέροντος από άλλες εφαρμογές, αποθηκεύοντάς τα στοιχεία σαν έναν προορισμό μαζί με την επιθυμητή ώρα άφιξης και εισάγοντάς τα στα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινήτων BMW με μερικά clicks. Στην περίπτωση υβριδικών και μοντέλων BMW i, σχετικά δεδομένα όπως η υπόλοιπη αυτονομία ή η φόρτιση της μπαταρίας μπορούν να λαμβάνονται από απόσταση και να περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Ακριβής άφιξη στο προορισμό με τις λειτουργίες του BMW Connected που αποστέλλουν ειδοποιήσεις για την ‘ώρα αναχώρησης’ στο smartphone ή το Apple Watch του χρήστη προτρέποντάς τον να φύγει ώστε να φτάσει στην ώρα του. Για το σκοπό αυτό, ο αναμενόμενος χρόνος οδήγησης συγκρίνεται συνήθως με την επικρατούσα κυκλοφοριακή κατάσταση. Οι όποιες σημαντικές αλλαγές επισημαίνονται με χρώμα στην εφαρμογή, ώστε ο οδηγός να φτάσει στον προορισμό του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η λειτουργία “Personal Learned Destinations” αναγνωρίζει τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύει τακτικά ο χρήστης και τις αποθηκεύει αυτόματα ως επιθυμητούς προορισμούς, με δυνατότητα πρόσβασης με ένα click εάν χρειαστεί.  Συμπληρωματικά, το BMW Connected προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναγνώρισης προσωπικών ‘μοντέλων’ μετακίνησης, όπως η καθημερινή διαδρομή στο σπίτι από τη δουλειά.

Δεν χρειάζεται πλέον να χάνεται το χρόνο σας με το να εισάγετε τον προορισμό σας, αφού φτάσετε στο αυτοκίνητό σας. Εάν η διεύθυνση του προορισμού και η επιθυμητή ώρα άφιξης έχουν καταχωρηθεί μέσω BMW Connected, όταν το iPhone συνδεθεί με το αυτοκίνητο τα δεδομένα αυτά μεταφέρονται, μόλις εισέρχεται ο χρήστης στο όχημα. Στη συνέχεια, προωθούνται άμεσα στο σύστημα πλοήγησης BMW και η καθοδήγηση διαδρομής μπορεί να ξεκινήσει. Με την έναρξη του ταξιδιού, ένα προκαθορισμένο μήνυμα SMS με την τρέχουσα ώρα άφιξης αποστέλλεται απευθείας από το όχημα σε επίλεκτες επαφές, όπως άτομα που συμμετέχουν σε μία συνάντηση.  Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά clicks στο iDrive Controller. Ωστόσο, το σημείο που οι χρήστες παρκάρουν το όχημά τους δεν είναι πάντα το τέλος του ταξιδιού. Παράδειγμα η λειτουργία “Last Mile Navigation”, που τους δείχνει τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στη φορητή συσκευή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...