Το πρώην Audi quattro του Mansell στο «σφυρί»

Ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα που έχει περάσει και από τα χέρια του Nigel Mansell βγήκε σε δημοπρασία

  • -
  • -

Γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες, φέρνοντας την τετρακίνηση σε αυτοκίνητα δρόμου. Πρόσφερε εντυπωσιακό θέαμα σε μια εποχή που τα άλογα ήταν αμέτρητα κυριαρχώντας σε εδάφη όπου η πρόσφυση έκανε τη διαφορά. Το Audi quattro είναι ένα αυτοκίνητο με δυνατή προσωπικότητα και γεμάτη ιστορία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία έχει περάσει από τα χέρια του οδηγού της Formula1 Nigel Mansell, με ημερομηνία αγοράς του τις 13 Ιουνίου του 1984. Από τότε άλλαξε χέρια και σήμερα αρκετά χρόνια μετά και με 186.684 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του συνεχίζει τη ζωή του αναμένοντας το καλύτερο «χτύπημα» που ήρθε στις 26.438 λίρες στη δημοπρασία του Silverstone Classic.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυτοκινήτου ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο έκτος, ενώ στο ιστορικό του υπάρχει και ένα… θέμα με την ασφαλιστική για ένα περιστατικό κλοπής το 1995. Λίγα χρόνια αργότερα έγινε ανακατασκευή κατά την οποία φροντίστηκε ο 5κύλινδρος κινητήρας των 2.144 cc, όπως εξάλλου το πλαίσιο, η ανάρτηση και το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...