Volvo XC90 διασχίζει γυάλινη γέφυρα στην Κίνα (video)

Για να αποδείξουν την ασφάλεια της γυάλινης κατασκευής οι Κινέζοι επιστράτευσαν… ένα Volvo

  • -
  • -

Η μεγαλύτερη σε μήκος γυάλινη γέφυρα στον κόσμο τέθηκε σε μια σοβαρή δοκιμασία κατά τα εγκαίνιά της, που θα αποδείκνυε το δείκτη ασφάλειας που προσφέρει. Η γέφυρα Zhangjiajie Grand Canyon έχει μήκος 430 μέτρα και στέκεται 300 μέτρα πάνω από το έδαφος. Είναι σχεδιασμένη από έναν Ισραηλινό αρχιτέκτονα, τον Haim Dotan. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ατσάλι και τρία παχιά στρώματα γυαλιού με τη μορφή σάντουιτς.

Αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν μια μαγευτική θέα κατά τη διάρκεια που διασχίζουν τη γέφυρα, αν και εμείς θα προσθέταμε ότι είναι ίσως και λίγο τρομακτική. Μετά από ένα ράγισμα που έγινε τον Οκτώβριο του 2015 στην επίσης γυάλινη γέφυρα του Yuntai Mountain Geological Park, οι επισκέπτες φαίνεται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις γέφυρες τέτοιου τύπου.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης της νέας γέφυρας για να αποδείξει την ασφάλεια που προσφέρει διοργάνωσε κάποιες εκδηλώσεις προκειμένου να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού. Μεταξύ αυτών ήταν και 20 τολμηροί επισκέπτες που προθυμοποιήθηκαν να χτυπήσουν με βαριοπούλες τα γυάλινα πατώματα της γέφυρας. Στο επάνω στρώμα του γυάλινου «σάντουιτς» δημιουργήθηκαν κάποιες ρωγμές, χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν τη δομή.

Τη μεγάλη δοκιμασία όμως την κράτησαν για το τέλος, όπου τη γυάλινη γέφυρα ανέλαβε να διασχίσει ένα μεγάλο Volvo XC90 βάρους σχεδόν δύο τόνων και μάλιστα με πλήρες φορτίο. Μετά και από αυτή τη δοκιμασία που απέδειξε πόσο ανθεκτική είναι η γυάλινη γέφυρα Zhangjiajie Grand Canyon, θα ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα από τον Ιούλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...