6 μαγευτικές διαδρομές στην Ευρώπη (video)

Με τη συντροφιά των Ford Mustang 5.0 V8 GT, Focus RS, Fiesta ST κ.ά.

  • -
  • -

Η Ford σε συνεργασία με την BP και την Castrol δημιούργησαν μία σειρά βίντεο που περιλαμβάνει γνωστές αλλά και άγνωστες μαγευτικές διαδρομές της Ευρώπης. Σε έξι συνολικά βίντεο, ο αυτοκινητιστικός συντάκτης Steve Sutcliffe εξερευνά δρόμους που πολλές φορές οι μηχανικοί της Ford Performance χρησιμοποιούν για την έρευνα και την εξέλιξη των αυτοκινήτων Ford.

 

Για κάθε βίντεο ο Sutcliffe οδηγούσε ένα Ford που ταίριαζε άριστα στη διαδρομή, όπως τo νέo Focus RS, η Mustang 5.0 V8 GT, η Mustang 2.3 EcoBoost, το Focus ST, το Focus ST diesel και το Fiesta ST. Οι διαδρομές αξιολογήθηκαν με κριτήρια όπως η οδηγική απόλαυση, η ποιότητα οδοστρώματος, η προσβασιμότητα, η φιλοξενία, το τοπίο και το φαγητό/ποτό.

 

Ακολουθεί μία λίστα με τους πρώτους έξι δρόμους της σειράς:

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Transfăgărășan Highway: Κατασκευάστηκε από πρώην Ρουμάνο δικτάτορα ώστε να μπορούν οι άνθρωποί του να έχουν άμεση πρόσβαση στα βουνά σε περίπτωση Σοβιετικής εισβολής. Περνά ακόμα και από το κάστρο του Βλαντ του Ανασκολοπιστή – του αληθινού ατόμου που κρύβεται πίσω από το λογοτεχνικό Κόμη Δράκουλα.

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Εάν αγαπάς πραγματικά τα ταξίδια με αυτοκίνητο, πρέπει οπωσδήποτε να διασχίσεις τον Αυτοκινητόδρομο Transfăgărășan.»

 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ, North Yorkshire, Blakey Ridge: Ακολουθεί σχεδόν τη διαδρομή μιας παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς τα κλειστά πλέον μεταλλεία σιδήρου της βαλτώδους περιοχής. Ευτυχώς, το βίντεο γυρίστηκε πριν μία μεγάλη χιονοθύελλα χτυπήσει την περιοχή.

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Ο τρόπος με τον οποίο διασχίζει τους βάλτους, περνά από τις κορυφογραμμές και ελίσσεται σε γρήγορες αλλά όλο και πιο κλειστές στροφές είναι απλά μαγικός.»

 

ΙΣΠΑΝΙΑ, Καταλονία, C462: Ο δρόμος που καταλήγει σε ένα φράγμα κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει έναν προγραμματισμένο σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος όμως δεν έγινε ποτέ. Πραγματικά ένας δρόμος προς το πουθενά. 

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Έχει ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από μια διαδρομή και υπάρχουν τρία διαφορετικά τμήματα. Ένα είναι γρήγορο και στρωτό, ένα αποτελείται κυρίως από τούνελ και ένα τρίτο στενότερο έχει πολλές στροφές.»

 

ΓΑΛΛΙΑ, Άλπεις, D526 & D926: Μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του 2015 Tour de France, και εξίσου δύσκολη με αυτοκίνητο.

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Από όλους τους δρόμους που πήγαμε πιστεύω ότι αυτός ήταν ο αγαπημένος μου. Ήταν/είναι επικό να οδηγείς εκεί αλλά και εξίσου συναρπαστικός να τον χαζεύεις.»

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Black Forest Highway, B500: Λίγο μεγαλύτερος από 40 χιλιόμετρα διασχίζει το Μέλανα Δρυμό, ενώ παρόμοιοι, μικρότεροι δρόμοι ξεκινούν από αυτόν. Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης έβρεχε συνεχώς για τέσσερις ημέρες.

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Ποδηλάτες συρρέουν στον B500 τους καλοκαιρινούς μήνες, και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει όταν αυτά που σου προσφέρει είναι τόσα πολλά;»

 

ΜΑΓΙΟΡΚΑ, MA10 “Mountain Road”: Ρωμαϊκής έμπνευσης είναι συνδεδεμένος με ένα απομονωμένο μοναστήρι που κατασκευάστηκε στο τέλος του δρόμου κάνοντας σκόπιμα δύσκολη τη μετάβαση εκεί. 

 

Ο Sutcliffe σχολιάζει: «Η διαδρομή απόλυτης οδηγικής απόλαυσης, ένα σπιράλ στο βορειότερο άκρο του νησιού που περνά μέσα από τούνελ και διασχίζει λίμνες και πέτρινα γεφύρια.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...