Μια διαφορετική άποψη του Toyota GT86

Η Toyota κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας μια concept έκδοση shooting brake του GT86

  • -
  • -

Με τη μορφή concept παρουσιάστηκε μια shooting brake εκδοχή του γνωστού μας Toyota GT86. Παρουσιάστηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, από τον Tetsuya Tada, αρχιμηχανικό της Toyota. Πρόκειται για μια σπουδή που έχει εξελιχθεί από την ομάδα Σχεδιασμού της εταιρείας και είναι κατασκευασμένη στην Ιαπωνία, εξολοκλήρου στο… χέρι.

Η συγκεκριμένη έκδοση του GT86 είναι ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο με μεγαλύτερη πρακτικότητα, που έχει κάνει δοκιμές σε αυτή τη μορφή. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι μοιάζει και είναι μια ρεαλιστική εναλλακτική του πισωκίνητου κουπέ το μέλλον του στην αγορά ακόμα δεν είναι βέβαιο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Toyota 86 Shooting Brake δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η κουπέ εκδοχή του πάντως εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 205 ίππων και 212 Nm ροπής στην πρόσφατη εκδοχή του, που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ διατίθεται και με αυτόματο με την ισχύ όμως να παραμένει στους 200 ίππους και τα 205 Nm ροπής που είχε το GT86 πριν την ανανέωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...