Audi TT RS & Porsche 718 Cayman S: Ποιο από τα 2;

Audi ή Porsche; AWD ή RWD; Δίλημμα…

  • -
  • -

Ούτε «μιλημένα» να τα είχαν οι δύο εταιρείας, μιας και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου αποκάλυψαν και οι δύο τα νέα σπορ coupe αυτοκίνητά τους. Λόγος γίνεται για το Audi TT RS και την Porsche 718 Cayman S, τα οποία είναι διαφορετικής φιλοσοφίας αλλά μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανταγωνιστές. Οι γερμανικές εταιρείας επιθυμούν πολλές φορές τον εμφύλιο ανταγωνισμό και ας μην υπάρχει τελικά κάποιος «καθαρός» νικητής. Ας δούμε/θυμηθούμε όμως παρακάτω τα δύο φρέσκα μοντέλα:

Audi TT RS

Εκτός από τη φρέσκια εμφάνιση με τις γενναιόδωρες σπορτίφ πινελιές, κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος turbo 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων. Το εν λόγω μοτέρ δέχτηκε αρκετές αναβαθμίσεις από τους μηχανικούς της φίρμας και το αποτέλεσμα ήταν να αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής. Όλη αυτή η ισχύς περνάει στην άσφαλτο μέσω του αυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το 0-100 km/h; Σε 3,7 sec! Ενώ η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει, σε προαιρετικό πακέτο, τα 280 km/h. Ας πάμε όμως και στην άλλη μεριά του ρινγκ…

Porsche 718 Cayman S


Μπορεί η Porsche να μετονόμασε το κλειστό σπορ μοντέλο της σε 718 Cayman, αλλά δεν είναι η μόνη διαφορά που συναντάμε. Για πρώτη φορά η Porsche «τούρμπισε» την συγκεκριμένη κατηγορία τόσο στην απλή έκδοση, όσο και στην S. Η γρήγορη εκδοχή και –ουσιαστικά- ο ανταγωνιστής του TT RS εφοδιάζεται με 2.5 4κύλινδρο σε σειρά turbo κινητήρα απόδοσης 350 ίππων και 420 N ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK και το πακέτο Sport Chrono, η νέα Cayman S μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,2 sec και η τελική ταχύτητά της είναι στα 285 km/h.

Πισωκίνητο vs τετρακίνητο
Το ότι έχει 50 ίππους παραπάνω το coupe-tt-rs-roadster.html?pid=int:TT-RS:Audi:audi.de:5:MainStage::"> TT RS από την 718 Cayman S, δεν σημαίνει ότι η Porsche είναι πολύ πιο αργή, ωστόσο η μεγαλύτερη και σημαντικότερη  διαφορά είναι στο ότι είναι πισωκίνητη. Αυτό και μόνο μπορεί να βάλει κάποιον σε δίλημμα, μιας και το Audi εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης Quattro. Έτσι, αν κάποιος δεν είναι φαν της πίσω κίνησης, τότε δύσκολο είναι να επιλέξει την «παιχνιδιάρα» 718 Cayman S και αναμενόμενο θα είναι να προχωρήσει την αγορά (;) του τετρακίνητου μοντέλου για πιο απολαυστικές… εκκινήσεις.


Τιμές

Μιας και οι τιμές στην Ελλάδα δεν μας έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, τα δύο μοντέλα (τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή αγορά) η τιμή τους κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης των δύο γερμανικών σπορ μοντέλων είναι λίγο πάνω από τα 66.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής … Εσύ όμως τι θα διάλεγες; Δώσε την απάντησή σου στην παρακάτω ψηφοφορία...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...