Νέα Porsche 718 Cayman (S) (+video)

Εκτός από νέα ονομασία, φέρει και νέα downsized σύνολα, όπως ακριβώς και η 718 Boxster

  • -
  • -

Μετά την παρουσίαση της 718 Boxster ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα ακολουθήσει και η 718 Cayman. Επιτέλους, αυτή η ώρα έφτασε για τους φαν της Porsche και όχι μόνο. Εμφανισιακά δεν περιμέναμε καμία έκπληξη μιας και η κλειστή έκδοση δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με την Boxster, εκτός βέβαια από την μεταλλική οροφή. Σημαντική διαφορά, εκτός από την αλλαγή της ονομασίας έχουμε και μηχανολογικά, αφού η Porsche εφοδιάζει πλέον τα μοντέλα Cayman και Boxster με τον νέο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm ροπής. Επίσης, στην έκδοση S, που θα υπάρχει και για την νέα 718 Cayman, συναντάμε τον 2.5 κινητήρα των 350 ίππων και 420 Nm ροπής.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της 718 Cayman, όταν εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK και το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,7 sec, ενώ η έκδοση S είναι και 0,5 sec πιο γρήγορη. Η τελική ταχύτητα έχει οριστεί από το εργοστάσιο στα 275 km/h, ενώ η 718 Cayman S είναι στα 285 km/h. Εκτός από τους downsized κινητήρες, η 718 Cayman εξοπλίζεται με πιο σφιχτές αναρτήσεις  και το σύστημα διεύθυνσης είναι –σύμφωνα με την εταιρεία- κατά 10% πιο απόλυτο. Αν περάσουμε στο εσωτερικό, εκεί συναντάμε τη σχεδίαση που φέρει σφραγίδα της Porsche. Μικρές σχεδιαστικές πινελιές και νέους αεραγωγούς διαθέτει το νέο μοντέλο, ενώ πηγή έμπνευσης της σχεδίασης του τιμονιού είναι η 918 Spyder. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι το σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management (PCM), ενώ με ένα επιπλέον κόστος μπορεί να εγκατασταθεί και το Posche Car Connent, το Apple CarPlay, USB θύρα και το σύστημα πλοήγησης με ενημέρωση κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε ΕΔΩ την ιστορική Porsche 718

Η ευρωπαϊκή διάθεση του μοντέλου αναμένεται στα τέλη Σεπτέμβρη, ωστόσο η νέα 718 Cayman είναι ήδη έτοιμο προς παραγγελία με τιμές από 51.623 ευρώ για την «απλή» έκδοση και 64.118 ευρώ για την S στην γερμανική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...