8 αυτοκίνητα για cool μπαμπάδες

Μοντέλα που εκτός από χώρους και επιδόσεις, διαθέτουν και δύο –επιπλέον- πίσω πόρτες

  • -
  • -

Μόλις κάνεις το πρώτο σου παιδί και μπαίνεις στην ομάδα των οικογενειαρχών αντιλαμβάνεσαι αυτομάτως ότι το σπορ διθέσιο ή το coupe 2πορτο μοντέλο σου πρέπει να αντικατασταθεί με κάποιο «απλό και… βαρετό» sedan μοντέλο έχει αφενός τους ανάλογους χώρους και αφετέρου τις πίσω πόρτες για ευκολία. Ωστόσο, στην αυτοκίνηση υπάρχουν και άλλες επιλογές που θα σε κάνουν τον πιο cool μπαμπά (προφανώς τα παρακάτω δεν θα είναι οι πρώτες επιλογές των μαμάδων), με τις οποίες θα ευχαριστιέσαι τόσο την οδήγηση του αυτοκινήτου σου όσο και τη διαδρομή με το «βλαστάρι» σου. Παρακάτω επιλέξαμε κάποια αυτοκίνητα που θα σου φτιάξουν την (οδηγική) διάθεσή σου…

 

Alfa Romeo Giulia QV

Ο «ανήσυχος» οικογενειάρχης μπορεί να επιλέξει την πισωκίνητη Alfa Romeo στην έκδοση Quadrifoglio Verde, που εφοδιάζεται με V6 3λιτρο μοτέρ και αποδίδει 510 ίππους. Τι δεν είναι αρκετά γρήγορη για πηγαίνεται το βλαστάρι στο καράτε;

 

Audi RS3 Sportback

Φορώντας ένα 5κύλινδρο 2.5 μοτέρ  με 367 ίππους και 465 Nm ροπής, ενώ όλα αυτά να συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Quattro, δύσκολα μπορεί να στην… «πει» κάποιος άλλος μπαμπάς. Τα 0-100 km/hέρχονται σε 4,3 sec δηλαδή κατά την επιτάχυνση του γερμανικού μοντέλου θα κάνει εσένα και το παιδί σου να χαμογελάτε από ευχαρίστηση.

 

BMW M3 Sedan

Όπως γράφει και ο Γιάννης Τσιγκρής στην οδήγηση της M3 (πάτησε την εικόνα), το ισχυρό sedan της γερμανικής εταιρείας αποτελεί το ιερό τοτέμ της σπορ οδήγησης. Η τελευταία Μ3 προχώρησε σε downsizing και έτσι χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο με 2 τούρμπο με 431 ίππους, ικανός για να σου ανεβάσει τη διάθεση.

 

Ford Focus RS

H 3η γενιά του Focus RS έρχεται για πρώτη φορά με σύστημα τετρακίνησης και με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2.3 EcoBoost. Η τιμή του είναι περίπου στα 50.000 ευρώ για την ελληνική αγορά και φέρει επιλογή προγράμματος drift mode για τους μπαμπάδες που… θέλουν να θυμούνται τον παλιό κακό τους εαυτό, καίγοντας λίγο… λάστιχο.

 

Honda Civic Type R

Μόλις δοκιμάσαμε το ισχυρότερο Civic και όχι μόνο εντυπωσιαστήκαμε από τις επιδόσεις του στην πίστα, αλλά και τον καλό του χαρακτήρα σε καθημερινές συνθήκες. Υπερβολικά ευχάριστη (κραυγαλέα για κάποιους) η σχεδίαση, VTEC Turbo 2λιτρο μοτέρ με 320 ίππους και 400 Nm ροπής. Μπαμπά, κάνε υπομονή να έρθει και στην Ελλάδα!

 

Mercedes-Benz C63 AMG & C63 S

Αν είστε μπαμπάς που αγαπάτε την εταιρεία με σήμα το αστέρι, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε εκπτώσεις στις επιδόσεις, τότε η επιλογή είναι η C63 AMG η οποία αγγίζει τους 476 ίππους και φτάνει τους 510 μέσω του 4λιτρου twin-turbo μοτέρ. Η δυνατή C-Class θα μεταφέρει γρήγορα, με πολυτέλεια και ασφάλεια εσάς και την οικογένειά σας.

 

Subaru WRX STI

Σταθερή αξία όταν μιλάμε για sedan γρήγορο αυτοκίνητο. Το Subaru WRX STI θυμίζει στους περισσότερους την αγωνιστική του καταγωγή, που συνδυάζει την οδηγική απόλαυση και τις… δύο πίσω πόρτες. Ο γνώριμος 2.5 boxer κινητήρας των 300 ίππων είναι αρκετοί για να σου ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου… πατέρα!

 

Volkswagen Golf R

H Volkswagen έρχεται με μία πρόταση αρκετά πιο διακριτική, ωστόσο η τετρακίνηση και οι 300 ίπποι από τον 2λιτρο TSI κινητήρα φαίνεται ότι αν εκνευριστεί μπορεί να δείξει τα… δόντια του, κάνοντας περήφανο τον ιδιοκτήτη του. Η γερμανική εταιρεία βασίζεται στην καλή συνταγή του Golf, προσφέροντας μία επιλογή για τους «γκαζιαριδες» οικογενειάρχες και όχι μόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...