Βελτιωμένο VW Polo ισχυρότερο από… Golf R400

Με +10.200 ευρώ μπορεί κανείς να μεταμορφώσει το Polo του σε… υπερόπλο

  • -
  • -

Η Volkswagen είχε λανσάρει μία έκδοση δρόμου του supermini μοντέλου της, το οποίο ονόμασε Polo R WRC. Το εργοστασιακό αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Golf GTI με απόδοση 220 ίππους. Ο βελτιωτικός οίκος Wimmer Rennsporttechnik άδραξε την ευκαιρία να βελτιώσει το Polo R WRC και να αυξήσει την ιπποδύναμή του στα 420 άλογα, κάτι που σημαίνει ότι έχει 20 παραπάνω ίππους από τον μεγάλο του αδερφό Golf R400 concept (το οποίο αναμένουμε και σε έκδοση παραγωγής).

Οι μηχανικοί της γερμανικής βελτιωτικής εταιρείας αναβάθμισαν την τουρμπίνα και «πείραξαν» το σύστημα εξαγωγής. Φυσικά, βελτιώθηκε η ψύξη και «ξαναγράφτηκε» η κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου. Μετά από τις τόσες αναβαθμίσεις, το αποτέλεσμα ήταν το εκρηκτικό supermini να αποδίδει 480 Nm ροπής, αντί για τα 349 Nm του εργοστασιακού.

Αν στην περίπτωση διαθέτει κάποιος μία από τις 2.500 μονάδες που έχει κατασκευάσει η Volkswagen, Polo WRC Street, μπορείτε με ακόμα 10.200 ευρώ να το μεταμορφώσετε σε ένα υπερόπλο. Τέλος, αν θέλετε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, η Wimmer προσφέρει στον κατάλογό της 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου OZ, ανάρτηση της KW και φίλτρο αέρος K&N.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...