Volkswagen Golf R400 στην παραγωγή με 420 PS

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο Golf R400 θα περάσει στην παραγωγή το 2016

  • -
  • -

Στο Σαλόνι του Πεκίνου, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το πρωτότυπο Golf R400, το οποίο εφοδιάζεται με 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα απόδοσης 400 PS. Τώρα, η VW ανακοίνωσε ότι θα περάσει το concept και σε αυτοκίνητο παραγωγής, ενώ σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Για τον όμιλο VW τα 400 PS που αποδίδει το πρωτότυπο φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά και φήμες θέλουν να αυξήσουν την ιπποδύναμη κατά 20 άλογα. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τη ροπή που θα αποδίδει, ωστόσο του πρωτότυπου μοντέλου φτάνει τα 450 Nm ροπής. Επίσης, εξοπλίζεται με την τετρακίνηση 4MOTION  και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Αν εξαιρέσουμε την ιπποδύναμη που θα φτάνει τα 420 άλογα, η εμφάνισή του θα προέρχεται από τα μικρότερα (ως προς την ισχύ) αδέρφια του, Golf GTI και Golf R. Φυσικά αναμένουμε να διαθέτει ισχυρότερα φρένα και επιπρόσθετα δυναμικά βοηθήματα.

Αν όλα κυλίσουν καλώς, το superhatch μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...