Ρεκόρ ταχύτητας με 427 km/h από τη Hennessey (video)

Το Venom GT Spyder έγινε το πιο γρήγορο ανοιχτό αυτοκίνητο

  • -
  • -

Η Hennessey Performance γιορτάζει τα 25 της χρόνια με την ανακοίνωση ενός νέου ρεκόρ ταχύτητας από το Venom GT Spyder, το οποίο έγινε το πιο γρήγορο ανοιχτό αυτοκίνητο στον κόσμο. Με οδηγό τον Brian Smith από την αγωνιστική σχολή της Ford το ανοιχτό αυτοκίνητο της Hennessey άγγιξε την ταχύτητα των 427,119 km/h, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 410,447 km/h που είχε σημειώσει η Bugatti Veyron Super Sport Vitesse.

Το Venom GT Spyder εφοδιάζεται με ένα 7λιτρο κινητήρα V8 με δύο τούρμπο που αποδίδει 1.470 ίππους και 1.745 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων το οποίο χαρίζει ενδεικτική επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,4 sec. Για να γιορτάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας η Hennessey θα διαθέσει τρία Venom GT Spyder World Record Editions, σε τιμή την οποία δεν έδωσε στη δημοσιότητα, αρκούμενη να ανακοινώσει απλώς ότι θα ξεκινούν από το 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δήλωσή του ο John Hennessey ανέφερε «Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια που κατασκευάζουμε γρήγορα αυτοκίνητα. Αυτός ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να επικυρώσουμε την τεχνολογική υπεροχή των αυτοκινήτων, με την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας με ανοιχτό μοντέλο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...