Οι 5 ισχυρότεροι κινητήρες βενζίνης στον κόσμο

Καίνε πολλά λίτρα ακριβού καυσίμου, στοιχίζουν όσο ένα… διαμέρισμα και προσφέρουν επιδόσεις που προκαλούν εγκεφαλικά. Ποια είναι τα πιο δυνατά μοτέρ στον πλανήτη;

  • -
  • -

Οι ρομαντικοί οπαδοί της αυτοκίνησης πάντα θα συγκινούνται με ένα δυνατό μοτέρ βενζίνης. Οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες μπορεί να τους απειλούν με αφανισμό, ωστόσο ο ξεχωριστός χαρακτήρας των κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ειδικά αν μιλάμε για μοναδικά δημιουργήματα, που αποδίδουν τόνους δύναμης και τοποθετούνται σε άκρως ξεχωριστά μοντέλα!

Γι αυτό και συγκεντρώσαμε τα ισχυρότερα μοτέρ που έχουν μπει ποτέ σε αυτοκίνητα, με χιλιάδες άλογα και απίστευτες απαιτήσεις σε καύσιμο. Τα μοντέλα που τα χρησιμοποιούν είναι πανάκριβα και πολύ σπάνια, οπότε δύσκολα κάποιος θα έχει δει μπροστά του. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι αν τύχει και δεις κάποιο από κοντά, θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή! Εδώ να σημειώσουμε, ότι στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνουμε βελτιωμένους κινητήρες και αγωνιστικά project, παρά μόνο δημιουργήματα των επίσημων εταιρειών.

SSC Aero Ultimate TT 6.3 V8 - 1.287 PS

H SSC είναι μια εταιρεία μικρής παραγωγής που φτιάχνει ειδικά και απίστευτα γρήγορα μοντέλα. Το Aero Ultimate TT χρησιμοποιεί έναν V8 βενζινοκινητήρα των 6.3 λίτρων με δύο turbo που αποδίδει 1.287 ίππους. Κάπως έτσι, η τελική ταχύτητα των 430 km/h φαντάζει… λογική για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ η επιτάχυνση είναι κυριολεκτικά καταιγιστική.

Bugatti Chiron 8.0 W16 - 1.600 PS

Στην ειδική έκδοση Super Sport 300+, η Bugatti Chiron χρησιμοποιεί την ισχυρότερη έκδοση του διάσημου W16 (16 κύλινδροι σε διάταξη W) κινητήρα των 8.0 λίτρων. Με τη βοήθεια τεσσάρων turbo, η απόδοση ορίζεται στους 1.600 ίππους και η τελική ταχύτητα… περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 440 km/h. Χωρίς τον κόφτη, θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμη και τα 490 km/h!

Δείτε ακόμη: Ο οδηγός μιας Bugatti Chiron έπιασε τα 414 km/h σε δημόσιο δρόμο - Video

Koenigsegg Jesko 5.0 V8 - 1.600 PS

H Koenigsegg είναι μια εταιρεία που έγινε γνωστή για την κορυφαία απόδοση των αυτοκινήτων της, τις εκπληκτικές επιδόσεις και φυσικά, την απίστευτη οδική συμπεριφορά τους. Ο V8 των 5.0 λίτρων με τα δύο turbo μπορεί να αποδώσει έως και 1.600 ίππους αν χρησιμοποιηθεί αγωνιστικό καύσιμο E85, εξασφαλίζοντας συγκλονιστικές επιδόσεις.

SSC Tuatara 5.9 V8 - 1.750 PS

H SSC δίνει δεύτερη παρουσία στην πεντάδα με τους ισχυρότερους βενζινοκινητήρες, χάρη στον πανίσχυρο V8 των 5.9 λίτρων που τοποθετεί στο hypercar SSC Tuatara. Με δύο turbo και πολλές ώρες εξέλιξης, το μοτέρ έφτασε τους 1.750 ίππους, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα ισχυρότερα δημιουργήματα ever με τέσσερις τροχούς.

Hennessey Venom F5 6.6 V8 - 1.842 PS

Ο τίτλος με τον ισχυρότερο κινητήρα στον πλανήτη, ανήκει στην Hennessey με τον απίστευτο V8 των 6.6 λίτρων που τοποθετεί στο Venom F5. Οι 1.842 ίπποι είναι και το εφόδιο του συγκεκριμένου hypercar, για να πετύχει τον στόχο της εταιρείας, που δεν είναι άλλος από τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο με τελική πάνω από 485 km/h (300 μίλια ανά ώρα).  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...