Τα αστέρια της Opel στη Γενεύη

Με δυο πρεμιέρες και τον πυλώνα της, θα κατέβει η Opel στη Γενεύη

  • -
  • -

Την παγκόσμια πρεμιέρα του θα κάνει το εντυπωσιακό σε εκτέλεση πρωτότυπο κουπέ μοντέλο Opel GT. Δίπλα του θα σταθεί το ανανεωμένο Mokka X, το μικρό crossover της γερμανικής φίρμας, τα οποία θα πλαισιωθούν από το μεγάλο αστέρι της Opel, το νέο Astra, σε όλες του τις εκδόσεις, συν μια αγωνιστική.

Opel GT Concept

Το Opel GT αποτελεί τον άμεσο απόγονο του Experimental GT, αν και μεταξύ τους μεσολαβούν αρκετά χρόνια από το 1965 που έκανε την πρεμιέρα του το πρώτο concept της γερμανικής φίρμας, μέχρι σήμερα που επανέρχεται. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι ουσιαστικά μια σπουδή στο μέλλον της Opel που δείχνει τις δυνατότητές της στον σχεδιαστικό τομέα και όχι μόνο. Αν και θα θέλαμε να το δούμε στην παραγωγή, ακόμα και σε μια πιο ρεαλιστική εκτέλεση, αυτό δεν θα γίνει, αφού η εταιρεία δεν σκοπεύει να το διαθέσει στην αγορά.

Με περιορισμένο βάρος σχεδόν στον ένα τόνο, κινητήρα τούρμπο 1,0 λίτρου με απόδοση 145 ίππων και 205 Nm ροπής, με τη βοήθεια ενός τούρμπο, το μικρό, εντυπωσιακό κουπέ είναι ικανό, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα και να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 215 km/h.

Opel Mokka X

Από την άλλη και όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής, η Opel θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του Mokka, με τα διακριτικά X, που υπογραμμίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ στο μέλλον το συγκεκριμένο γράμμα θα συνοδεύει όλες τις αντίστοιχες κατασκευές.

Το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, με μάσκα σε σχήμα φτερού και τα φωτιστικά ημέρας LED, είναι κάποια από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις αλλαγές της ανανεωμένης εκδοχής του μοντέλου. Ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό είναι και η καμπίνα των επιβατών, με τη διάταξη των οργάνων να είναι οριζόντια. Η μεγάλη οθόνη αφής επτά ή οκτώ ιντσών κυριαρχεί, ενώ εκτός από τις αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει με Apple CarPlay και Android Auto, προσφέρει και ένα πιο φιλικό και εργονομικό εσωτερικό με λιγότερα κουμπιά.

Opel Astra

Το νέο Astra θα είναι αυτό που θα δώσει το δικό του χρώμα στον εκθεσιακό χώρο της Opel στη Γενεύη. Ελαφρύτερο μέχρι και 200 κιλά, ανάλογα με την έκδοση, οικονομικότερο, πιο ευέλικτο και ακόμα πιο άνετο, το Astra και Astra Sports Tourer, θα επιδείξει τη δυναμική του, με τις πωλήσεις του να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 αυτοκίνητα. Πρεμιέρα στο μοντέλο θα κάνει ο 1.6 BiTurbo CDTI με απόδοση 160 ίππων και 350 Nm ροπής. Θα συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, σύστημα Start/Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Η κατανάλωση του Sports Tourer ανέρχεται στα 4,1 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να είναι 109 g/km.

Opel Astra TCR

Τέλος, θα παρουσιάσει και το αγωνιστικό Astra TCR. Ένας ισχυρός 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με 330 ίππους και 420 Nm ροπής θα βρίσκεται κάτω από το καπό του. Η δύναμη περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλού συμπλέκτη και ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, με χειριστήρια αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι. Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, έχουν χρησιμοποιηθεί δίσκοι 378 mm με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και δίσκοι 265 mm με 2πίστονες δαγκάνες πίσω, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα αλλαγής στην κατανομή της πέδησης. Το αυτοκίνητο θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του μέσα στο 2016 και θα συμμετέχει με ιδιωτικές ομάδες σε αρκετά πρωταθλήματα TCR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...