RAC is back: Θα γίνει κόλαση

Τα καλά πράγματα δεν πεθαίνουν ποτέ. Το Royal Automobile Club επιστρέφει και ο βρετανικός αγώνας θα ξαναζήσει, με το ιστορικό του όνομα, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016

  • -
  • -

Το RAC, το διασημότερο βρετανικό ράλι γεννήθηκε το 1932 στους λασπωμένους δρόμους της Ουαλίας, διεκόπη το 1939, δια ευνόητους λόγους και επέστρεψε το 1951 σαν The RAC Rally of the Tests, με ειδικές διαδρομές. Χιλιάδες το παρακολουθούσαν καθώς ήταν «αδιάβαστο» (οι οδηγοί δεν μπορούσαν να κάνουν δοκιμές πριν το αγώνα) και έτσι μπορούσαν να ξεχωρίσουν οι πραγματικά μεγάλοι οδηγοί, ενώ το 1960 οι οργανωτές περιέλαβαν και τρεις ειδικές διαδρομές μέσα στα δάση. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το 1961 όλος ο αγώνας πλέον διεξαγόταν μέσα στα δάση, με τη νίκη τελικά να πηγαίνει στον Eric Carlson και στο Saab 96!

Από τότε πήρε πολλά ονόματα όπως Daily Mirror RAC, Lombard RAC και Network Q RAC πριν η Βασιλική Λέσχη αυτοκινήτου διακόψει τη συνεργασία της το 1997, τη χρονιά που ο Colin McRae κέρδισε τον αγώνα για τρίτη χρονιά, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει το όνομα: The Wales Rally of Great Britain.

Σαν RAC Rally of the Tests επανήλθε το 2000, αλλά μόνο για ιστορικά αυτοκίνητα και γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα συμμετοχών. Τώρα, αποκτώντας πάλι το ιστορικό του όνομα και σε συνεργασία με το Royal Automobile Club, ο βρετανικός αγώνας θα ξαναζήσει από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016, υποσχόμενος νέες δόξες! Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν το 1962, αλλά αυτή τη χρονιά θα επιτραπούν και μερικές πολεμικές μηχανές που ξεσήκωναν τους θεατές μέχρι το 1981, χωρίς όμως να μετρούν στη βαθμολογία. Θα γίνει κόλαση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...