Πόσα θα δίνατε για το Ford Focus WRC με το οποίο ο McRae κέρδισε το Ακρόπολις;

Ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι βγαίνει… στο σφυρί, η τιμή του όμως το κάνει να απευθύνεται σε εξαιρετικά λίγους λάτρεις του WRC.

  • -
  • -

Ο Colin McRae είναι ένας θρυλικός οδηγός του WRC, που έχει μείνει στην ιστορία του σπορ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έτρεξε και με την ομάδα της Ford, με το πρώτο Focus να αποτελεί τη βάση του αγωνιστικού που οδηγούσε. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και είναι έτοιμο να βγει σε δημοπρασία. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι θα «πιάσει» πάρα πολλά χρήματα, 300.000 με 350.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή κάπου στις 360.000 με 420.000€ με τη σημερινή ισοτιμία.

Πρόκειται για το αγωνιστικό με το οποίο έκανε ένα εντυπωσιακό σερί, κερδίζοντας τρεις αγώνες στη σειρά. Της Αργεντινής, της Κύπρου, αλλά και το Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος σε σειρά τούρμπο κινητήρας των 2.0 λίτρων που αποδίδει περίπου 300 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σειριακό. Μετά την ανακατασκευή του δείχνει πραγματικά σαν καινούργιο, έχοντας όλα τα γνήσια αυτοκόλλητα.

Δείτε ακόμη: Το θρυλικό Subaru Impreza WRC των McRae, Burns και Vatanen βγήκε στο σφυρί

Σίγουρα όποιος εκταμιεύσει το ποσό για να το αγοράσει θα έχει στα χέρια του ένα θρυλικό αγωνιστικό του σύγχρονου WRC, το οποίο το οδηγούσε ένας από τους πιο εμβληματικούς οδηγούς. Η ιστορία και τα επιτεύγματα του αυτοκινήτου θα παραμείνουν εντυπωσιακά για πάντα, όπως και η ήττα του McRae εκείνη τη χρονιά. Αν και στους τελευταίους αγώνες της σεζόν ήταν εκπληκτικά γρήγορος και κέρδιζε συνεχώς, στο τέλος τον έχασε μέσα από τα χέρια του όταν τράκαρε στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας. Τελικά, το πρωτάθλημα το πήρε ο Richard Burns με Subaru Impreza WRC, έχοντας διαφορά δύο μόλις βαθμών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...