Megane: η στρατηγική, οι εκδόσεις και οι αντίπαλοι

Μιλάμε με τον André Abboud, επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του νέου Renault Megane

  • -
  • -

Το νέο Renault Megane μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη μας οδηγική εμπειρία, στην Πορτογαλία. Ο André Abboud, επικεφαλής εξέλιξης του γαλλικού μικρομεσαίου, απαντά σύντομα και περιεκτικά σε 5 ερωτήσεις του GOCAR σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τη στρατηγική και τις επόμενες εκδόσεις του νέου μοντέλου. Ο André Abboud είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος της Ecole Centrale της Lyon. Εργάζεται στη Renault από το 1988, ενώ από το 2013 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής των προγραμμάτων εξέλιξης για τα μοντέλα του C-segment της εταιρίας.

 

Η στρατηγική

G: Ποια είναι η μελλοντική στρατηγική της μάρκας στην κατηγορία C;

AA: Θέλουμε να προσφέρουμε ελκυστικά μοντέλα σε ντιζάιν και με ενσωματωμένη τεχνολογία που προέρχεται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες.

 

Μελλοντικά μοντέλα

G: Ποιες άλλες εκδοχές του νέου Megane περιμένουμε; Θα υπάρξουν εκδόσεις coupe ή CC;

AA: Θα παρουσιάσουμε μια μεγάλη γκάμα που θα καλύπτει κάθε ανάγκη. Με το Kadjar μπαίνουμε στα crossover, ενώ τα Mégane Estate και Scenic θα ακολουθήσουν το 2016. Δεν θα υπάρξουν εκδόσεις coupe ή CC στο νέο Megane.

 

Τα πλεονκτήματα

G: Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε το πιο δυνατό σημείο του νέου Megane, ποιο θα ήταν αυτό;

AA: Η μεγάλη γκάμα τεχνολογιών που προέρχεται από τα νέα Espace και Talisman και φυσικά το σύστημα τετραδιεύθυνσης “4-Control”, που τοποθετείται για πρώτη φορά παγκοσμίως στην κατηγορία C.

 

Ο ανταγωνισμός

G: Ποιο μοντέλο θεωρείτε ως τον πιο σημαντικό ανταγωνιστή για το νέο Renault Megane;

AA: Όλοι οι ανταγωνιστές είναι σημαντικοί, αλλά στοχεύουμε κυρίως στα Golf και 308 στην Ευρώπη.

 

Megane RS

G: Πότε έρχεται, με τι κινητήρα και πόση ισχύ;

AA: Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όλες οι πιθανότητες είναι ακόμη ανοιχτές.


Ο André Abboud είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος της Ecole Centrale της Lyon. Εργάζεται στη Renault από το 1988, ενώ από το 2013 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής των προγραμμάτων εξέλιξης για τα μοντέλα του C-segment.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...