Η BMW σταματάει την M2… προλάβετε

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα η BMW έχει στόχο να σταματήσει την παραγωγή της M2… το 2020

  • -
  • -

Ακόμα δεν την είδαμε, τη νέα M2 και γερμανικά δημοσιεύματα έρχονται να μετριάσουν τη χαρά των φίλων της BMW και πιο ειδικά των φανατικών της μικρή κουπέ με τα σήματα Μ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, η BMW θα σταματήσει την παραγωγή της M2 το 2020, και με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του μοντέλου.

Η νέα M2 αναμένεται να φτάσει σε πωλήσεις συνολικά τις 11.000 μονάδες, αριθμός που με απλούς υπολογισμούς αριθμητικής αναλογεί σε 2.200 αυτοκίνητα τον χρόνο. Δεν είναι εντυπωσιακός απολογισμός για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά αρκετά καλός για ένα ειδικό μοντέλο όπως η M2, o οποίος μάλλον δεν αρκεί στην BMW.

Σε αυτή τη φάση δεν έχει γίνει γνωστό αν η βαυαρική εταιρεία θα εμπλουτίσει τη γκάμα του μοντέλου με ανοιχτή έκδοση, στα πρότυπα της M4 και M6. Εξάλλου, ανοιχτή είναι και η άλλη hot έκδοση M235i, δρόμο τον οποίο μάλλον θα ακολουθήσει και η νέα M2, με ένα μικρό κόστος σε επιδόσεις, σε σχέση με την κουπέ εκδοχή, λόγω αυξημένου βάρους.

Σε κάθε περίπτωση η νέα εκρηκτική BMW M2 μόλις ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 75.800 ευρώ. Το κουπέ μοντέλο της BMW αποδίδει 370 ίππους και 465 Nm ροπής ή 500 Nm σε λειτουργία overboost. Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 4,5 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Προαιρετικά διαθέσιμο είναι και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις, που κάνει την M2 πιο γρήγορη στο 0-100 km/h κατά 0,2 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...