Στα «χωράφια» των supercars το Focus RS

Να σπάσουν το φράγμα των 4 sec στο 0-100 km/h θέλουν οι άνθρωποι της Ford

  • -
  • -

Η Ford Performance θέτει νέους στόχους για το νέο Focus RS, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, θέλοντας να δημιουργήσει μια ακόμα πιο καυτή έκδοση, περιορισμένης παραγωγής, που θα το κάνει το γρηγορότερο hatchback, με επιτάχυνση 0-100 km/ h σε λιγότερο από 4 sec.

Με δεδομένο ότι ο 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 2,3 λίτρων βρίσκεται στα όρια της εξέλιξής του πάνω στο Focus RS, πρέπει να καταφύγουν σε άλλη λύση για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Έτσι, η μείωση του βάρους είναι μονόδρομος, με τα περιθώρια βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα είναι υψηλά.

Κάνοντας λοιπόν χρήση ελαφρύτερων υλικών στην κατασκευή του αμαξώματος, αλλάζοντας τα φρένα με carbon, μειώνοντας τα στρώματα μόνωσης και ξεγυμνώνοντας την καμπίνα από τα περιττά, υπολογίζουν ότι μπορεί να εξοικονομήσουν σχεδόν 100 κιλά.

Έτσι, «πατώντας» πάνω στα εξελιγμένα διαφορικά του Focus RS και σε συνεργασία με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με σειριακή λειτουργία, εξελιγμένο από την Getrag ώστε να αντέχει τη μεγάλη ροπή, αναμένεται να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα κατεβάζοντας τον χρόνο για το 0-100 km/ h κάτω από τα 4 sec.

Με αυτόν τον τρόπο του Focus RS θα γίνει το πρώτο hot hatch που κατεβαίνει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 4 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση από στάση, αφήνοντας πίσω τούς ανταγωνιστές του, Mercedes-Benz A45 AMG και Audi RS3, μπαίνοντας μάλιστα στα χωράφια των supercars.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...