Υβριδικό το νέο Ford Focus RS

Η 4η γενιά του Ford Focus RS θα διαθέτει τετρακίνηση, αλλά και υβριδικό χαρακτήρα

  • -
  • -

Η έκδοση MKIII του Ford Focus RS κέρδισε με την οδηγοκεντρική του οδική συμπεριφορά τόσο τον Ειδικό Τύπο, όσο και τους φίλους της αυτοκίνησης. Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει και 4η γενιά, ήταν φυσιολογικό να ξεκινήσει μία τεράστια παραφιλολογία αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του. Σήμερα, βρετανικά δημοσιεύματα έρχονται να ξεδιαλύνουν το τοπίο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το νέο Focus RS θα διαθέτει υβριδικό χαρακτήρα και σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Ο κινητήρας, αναμένεται να είναι ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος Ecoboost των 2.300 κ.εκ., χωρίς να διευκρινίζεται η ισχύς του. Η προηγούμενη γενιά απέδιδε 350 ίππους, αλλά το MKIV αναμένεται να ξεπερνάει τους 400! Παράλληλα, θα διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο θα βοηθάει στην εκκίνηση του κινητήρα, αλλά και στις χαμηλές στροφές.

Η σημαντικότερη καινοτομία και αλλαγή, αναμένεται να έρθει από τον πίσω άξονα, αφού είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο ηλεκτροκινητήρας eTwinster της GKN, ο οποίος και θα αναλαμβάνει να δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μία plug-in υβριδική μονάδα που εκτός από κίνηση στους τροχούς διαχειρίζεται και την κατανομή της ροπής.

Από εκεί και πέρα, το νέο Ford Focus RS που θα παρουσιαστεί το 2021 αναμένεται να είναι σαφώς πιο επιθετικό σχεδιαστικά σε σχέση με το «ταπεινό» ST. Κάτι που μεταφράζεται σε διαφοροποιημένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, αεροτομή στην πέμπτη πόρτα, εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης και φυσικά ζάντες ελαφρού κράματος. Φυσικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα λείπουν τα μπάκετ της Recaro από το εσωτερικό, αλλά και το χαρακτηριστικό RS σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...