Αποκάλυψη της BMW M2 (+VIDEO)

Η ισχυρότερη 2άρα έκανε επίσημα το διαδικτυακό της ντεμπούτο και μετράει 370 ίππους τελικά κάτω από το καπό της

  • -
  • -

Μετά τις teaser και κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η BMW παρουσίασε επίσημα τη νέα M2, η οποία αποτελεί τον διάδοχο της Σειράς 1 Μ Coupe. To νέο hot compact coupe μοντέλο διαθέτει ένα πολύ επιθετικό «πρόσωπο» με αρκετές κοφτερές γωνίες ειδικά στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, με σκοπό την καλύτερη αεροδυναμική. Επίσης, έχει αλλάξει η γρίλια, οι αεραγωγοί και τα τόξα των τροχών σε σχέση με την απλή 2άρα. Προχωρώντας όμως προς το πίσω μέρος, εκεί συναντάμε έναν εντυπωσιακό διαχύτη, ο οποίος φιλοξενεί τις 4 απολήξεις της σπορ εξάτμισης.

Μικρές αλλαγές έχουμε στο εσωτερικό του και η διαφορετικότητά του φαίνεται από το σπορ δερμάτινο σαλόνι με τις μπλε ραφές, καθώς και το logo M που βρίσκεται στα εμπρός καθίσματα, στο footrest και στο δερμάτινο τιμόνι. Ακόμα, ένα μαλακό «μαξιλαράκι» έχει τοποθετηθεί στην κεντρική κονσόλα, για να… προστατεύει το γόνατο του οδηγού.

Tελικά, επίσημα κάτω από το καπό της νέας Μ2 βρίσκεται ο γνώριμος 6κύλινδρος σε σειρά 3.0 M TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 370 ίππους και 465 Nm (500 Nm σε overboost) ροπής. Όταν το μοτέρ συνδυάζεται με το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, η Μ2 των 1.590 κιλών φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4,5 sec. Αν οι υποψήφιοι αγοραστές επιλέξουν από τον προαιρετικό κατάλογο το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Μ 7 σχέσεων ο χρόνος μειώνεται κατά 0,2 sec. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Λίγο μας ενδιαφέρει για το εν λόγω αυτοκίνητο, αλλά αξίζει να αναφερθεί, ότι η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 8,5 lt/ 100 km και οι εκπομπές ρύπων είναι 199 g/km CO2.

Επιπροσθέτως, η BMW έκανε εκτενέστερη χρήση αλουμινίου, τόσο στην ανάρτηση όσο και στους δύο άξονες του hot αυτοκινήτου, οι οποίοι προέρχονται από τα μεγαλύτερα αδέρφια του Μ3 και Μ4. Τέλος, η BMW M2 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...