Το νέο Peugeot 2008 DKR16 (VIDEO)

H Peugeot Sport αποκάλυψε το 2008 DKR16, το οποίο είναι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό

  • -
  • -

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, η ανανεωμένη αγωνιστική έκδοση θα συμμετέχει στον σκληρό ράλι Dakar 2016. Η Peugeot Sport μεγάλωσε σε διαστάσεις το αγωνιστικό 2008 κατά 200mm σε μήκος και 200mm στο πλάτος, ωστόσο το ύψος μειώθηκε χωρίς όμως να αναφέρει επίσημα η γαλλική φίρμα την τιμή.

Ακόμα, οι πρόβολοι (εμπρός και πίσω) έχουν μικρύνει και σύμφωνα με την PS το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι με σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση σε κακοτράχαλα τερέν. Οι μηχανικοί του αγωνιστικού τμήματος έκαναν καλή δουλειά και με την κάθετη δύναμη (downforce) του μοντέλου, αφού επανασχεδιάστηκε το καπό και οι αεραγωγοί στην οροφή. Αλλαγές έχουμε και στο σύστημα ανάρτησης και στο βάρος του αυτοκινήτου, μιας και πατάει πλέον σε νέους τροχούς από μαγνήσιο, καθώς και ελαφρύτερα ελαστικά Michelin.

Η ιπποδύναμη του V6 twin-turbodiesel 3.0 αυξήθηκε κατά 10 άλογα, φτάνοντας δηλαδή τα 350 και τα 800 Nm ροπής. Παραμένει πισωκίνητο και ο κινητήρας συνδυάζεται με σειριακό-χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...