Ανανεωμένες BMW Σειρά 3 & M3

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης βρίσκονται οι ανανεωμένες Σειρά 3 & Μ3

  • -
  • -

Για την ανανεωμένη 3άρα έχουμε αισθητικές αλλαγές που επικεντρώνονται στους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα, όπου διαθέτουν LED . Επίσης, έχουν προστεθεί νέες αποχρώσεις στην παλέτα χρωμάτων.

Μέσα στην καμπίνα δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι η γερμανική εταιρεία, εκτός από τους διακόπτες του κλιματισμού, καθώς και κάποιες χρωμιωμένες λεπτομέρειες στις πόρτες. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο χρησιμοποιήθηκαν ακόμα καλύτερης ποιότητας υλικά κατασκευής, ενώ διατίθεται νέο σύστημα Heads-up display και πλοήγησης, τα οποία είναι ακόμα πιο γρήγορα και πιο ρεαλιστικά από τα προηγούμενης γενιάς συστήματα. Η BMW αναφέρει ότι το ανανεωμένο μοντέλο είναι το πρώτο στην κατηγορία του που χρησιμοποιεί δίκτυο LTE για να είναι συνέχεια συνδεδεμένο με το διαδίκτυο, ενώ εξοπλίζεται πλέον με επανασχεδιασμένο «βοηθό παρκαρίσματος» για το παράλληλο παρκάρισμα.

Στο μηχανολογικό κομμάτι συναντάμε 4 βενζινοκινητήρες και 7 πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Οι αποδόσεις φτάνουν από 136 έως και 326 ίππους για τα μοτέρ βενζίνης και από 116 έως 313 PS για τους diesel. Η έκδοση 320i εφοδιάζεται με τον νέο 2λιτρο 4κύλινδρο των 184 ίππων και 290 Nm ροπής. Η 330i, η οποία θα αντικαταστήσει την 328i, αποδίδει 252 ίππους και 350 Nm ροπής.

Ακόμα, η 340i πρόκειται να αντικαταστήσει την 335i και μέσω του 6κύλινδρου 3.0 μοτέρ η απόδοση φτάνει στα 326 άλογα και 450 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων και επιταχύνει φτάνοντας τα 100 km/h από στάση σε 5,1 sec. H 320d θα αυξήσει και αυτή την ιπποδύναμή της κατά 6 ίππους και φτάνει πλέον τους 190.

Η βασική 3άρα ξεκινάει από την έκδοση 318i, η οποία εφοδιάζεται πια με 3κύλινδρο τούρμπο 1.5 κινητήρα 136 ίππων και 220 N ροπής και το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,9 sec. Η τελική της είναι 210 km/h.

Όσο για την ανανεωμένη BMW M3 φέρει νέα LED στα πίσω φωτιστικά σώματα και όπως η 3άρα facelift έτσι και το ισχυρό μοντέλο έχει προαιρετικά τα LED φώτα στα εμπρός φανάρια. Επίσης, διατίθεται και σε δύο νέα χρώματα τα Smoke Topaz και Champagne Quartz, ενώ παραμένουν στη χρωματική παλέτα τα Tanzanite Blue και Azurite Schwarz.

Στο εσωτερικό της υπάρχει το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης από τη γερμανική εταιρεία, καθώς και το αναβαθμισμένο iDrive σύστημα.

Το BMW M3 facelift εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο 3.0 twin-turbo κινητήρα των 431 ίππων και 550 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο του τμήματος Μ. Η ροπή μεταφέρεται εξ’ολοκλήρου στον πίσω άξονα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...