Αποκάλυψη του νέου Toyota Prius

Η 4η γενιά του γνωστού υβριδικού μοντέλου φέρει ολοκαίνουργια εμφάνιση

  • -
  • -
Η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά Prius, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην Ιαπωνία στα τέλη του 2015. Εμφανώς ανανεωμένο και αρκετά στοιχεία δανεισμένα από το Mirai, το νέο υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας υπόσχεται να συνεχίσει την καλή εμπορική πορεία του. Η 4η γενιά του μοντέλου βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA), η οποία περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, το σασί είναι κατά 60% πιο άκαμπτο, ενώ το κέντρο βάρους χαμήλωσε λόγω της χαμηλής τοποθέτησης του κινητήρα προσφέροντας καλύτερη οδική συμπεριφορά του οχήματος.
Όσον αφορά το υβριδικό σύνολο, η Toyota δεν αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες, παρά μόνο ότι η κατανάλωση βελτιώθηκε κατά 10% και μειώθηκαν οι διαστάσεις των στοιχείων της μπαταρίας, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε η απόδοση της φόρτισης.
Οι διαστάσεις του νέου Prius αυξήθηκαν κατά 60mm στο μήκος, 15mm στο πλάτος  και είναι κατά 20mm στο ύψος, κάτι που αναμένουμε μεγαλύτερους χώρους στην καμπίνα και στο πορτμπαγκάζ. Το υβριδικό μοντέλο διαθέτει νέα εμπρός ανάρτηση και διπλά πίσω ψαλίδια και εξοπλίζεται με αρκετά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, αναγνώριση σήμανσης με τα όρια ταχύτητας και άλλα.
Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 7 διαφορετικά χρώματα συμπεριλαμβανομένου τη νέα κόκκινη απόχρωση, ενώ το γνώριμο εσωτερικό φέρει μία κονσόλα, στην οποία ξεχωρίζει στο κέντρο της η οθόνη που εκτελεί χρέη του συστήματος infotainment. Επίσης, έχει αλλάξει το τιμόνι και οι αεραγωγοί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ διακρίνεται φυσικά και ο μικρός λεβιές του κιβωτίου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...