Toyota: Πούλησε συνολικά 8+ εκατ. υβριδικά οχήματα

Μετά από 20 χρόνια, η Toyota ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υπερβαίνουν τα 8 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα, μόλις 10 μήνες μετά το προηγούμενο ορόσημο των επτά εκατομμυρίων.

  • -
  • -

Η Toyota υπολογίζει ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι εκπομπές CO2 των υβριδικών οχημάτων της ήταν περίπου 58 εκατομμύρια τόνους2 λιγότερες σε σχέση με αυτές που θα παρήγαγαν βενζινοκίνητα οχήματα αντίστοιχου μεγέθους και επιδόσεων. Η Toyota εκτιμά επίσης ότι τα υβριδικά της οχήματα έχουν εξοικονομήσει περίπου 22 εκατομμύρια λίτρα  βενζίνης συγκριτικά με βενζινοκίνητα μοντέλα παρόμοιων διαστάσεων.

Από το 1997 που λανσαρίστηκε το Prius, η Toyota έχει προσθέσει σταδιακά υβριδικά μοντέλα σε όλη τη γκάμα της, από το Yaris Hybrid μέχρι το RAV4 Hybrid  που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Από αυτό το μήνα, η Toyota πουλά 30 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in υβριδικό σε περισσότερες από 90 αγορές. Τον τελευταίο χρόνο, η Toyota λανσάρισε αρκετά νέα υβριδικά μοντέλα, ανάμεσα στα οποία το Esquire Hybrid (μόνον Ιαπωνία), το Lexus RC300h, και το πρόσφατο Sienta Hybrid. Άλλα νέα υβριδικά μοντέλα είναι στα σκαριά, όπως τα Corolla Hybrid και Levin Hybrid (μόνο Κίνα) και RAV4 Hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...