Δυσκολεύει η μετακίνηση του Bottas στην Ferrari

Πολλά τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσουν

  • -
  • -
Σύμφωνα με δυο έγκυρους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Ferrari, ο Leo Turrini και ο Pino Allievi, η ιταλική ομάδα κάνει σκέψεις για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Raikkonen, εφόσον αυτός δεν μείνει στην ομάδα.
Η απόφαση θα παρθεί από πολύ υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα από τον Marchionne, ο οποίος θα πρέπει να το δει και σε συνδυασμό με τους ανθρώπους στο Detroit. Τα ερωτηματικά που θέλουν να απαντηθούν στη Ferrari είναι βασικά 3. 
Όπως αναφέρει ο Turrini από τη Ferrari δεν είναι σίγουροι ακόμα κατά πόσο θέλουν να βοηθήσουν την Williams πληρώνοντας την οψιόν του Bottas. Για παράδειγμα ένα ποσό που έχει βγει είναι τα 12 εκατομ. ευρώ. Η Ferrari μάχεται με την Williams για την 2η θέση του πρωταθλήματος και το να δώσεις 12 εκατομ. στον αντίπαλο και να βοηθήσεις στην εξέλιξη του μονοθεσίου του είναι ένα ζήτημα.
Ένα ακόμα στοιχείο είναι και η σχέση του Bottas με τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes, Toto Wolff. Ο Wolff έχει δικαιώματα πάνω στον οδηγό και συνεπώς η Ferrari, εφόσον του πληρώσει την οψιόν, θα δίνει ένα καλό ποσό και στον Wolff. 
Στοιχείο που έβαλε ο Allievi είναι και το ότι η Ferrari δεν έχει πειστεί για την οδηγική αξία του Bottas. Είναι ο άνθρωπος που χρειάζονται; Μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από αυτή που κάνει ο Raikkonen; Και εάν όχι ο Bottas, ποιος; Μπορεί ο Hulkenberg να αποτελέσει επιλογή και να έχει η ομάδα δυο Γερμανούς οδηγούς; 
Ιδανικά στην Ferrari θα έπρεπε να παει κάποιος Βραζιλιάνος για να μπορέσει να υποστηρίξει την εκεί αγορά. Αλλά αυτή τη στιγμή ο μόνος Βραζιλιάνος είναι ο Nasr, ο οποίος είναι στην Sauber και η Ferrari έχει τα στοιχεία που χρειάζεται για να τον αξιολογήσει. 
Η Ferrari πολύ θα ήθελε να έχει τον Raikkonen δυνατό και να φέρνει βαθμούς. Ο Allison τον υποστήριξε λέγοντας ότι είναι το ίδιο γρήγορος με τον Vettel, αλλά ο Vettel σπάνια κάνει λάθη, την στιγμή που ο Φιλανδός έχει κάποια μικρά θέματα. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...