Lotus 3-Eleven στο Goodwood

Αμάξωμα 900 κιλών φέρει 450 ίππους

  • -
  • -

Αρκετές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει σχετικά με τον διάδοχο του 2-Eleven, αλλά επιτέλους έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed. Χαρακτηρίζεται ως ένα «ασυμβίβαστο μοντέλο με την ψυχή μιας Lotus» και ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ως αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς και ως αυτοκίνητο πίστας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω μοντέλο θα αποτελεί το πιο ακριβό και πιο γρήγορο μοντέλο που κατασκευάστηκε ποτέ. Το αγωνιστικό μοντέλο ζυγίζει λιγότερα από 900 κιλά και τα 0-100 km/h χρειάζεται λιγότερο από 3 sec. Η τελική ταχύτητα του αγωνιστικού αγγίζει τα 280 km/h, ενώ το αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να φτάσει τα 290 km/h.

Κάτω από το καπό του, χτυπάει η «καρδιά» ενός κινητήρα δανεισμένο από το στρατόπεδο της Toyota και συγκεκριμένα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3.5 κινητήρα, τον ίδιο του Evora 400, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί φτάνοντας τα 450 άλογα και τα 450 Nm ροπής. Όλη αυτή η ιπποδύναμη περνάει στους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ένα Torsen μπλοκέ διαφορικό για την έκδοση παραγωγής, ενώ στην «πιστάδικη» έκδοση θα εξοπλίζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Για πρώτη φορά έχει εφαρμοστεί ειδικό υλικό κατασκευής αμαξώματος σε αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο είναι 40% πιο ελαφρύ και από fiberglass. Επίσης, πατάει επάνω σε 18 και 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Τέλος, μόνο 311 μονάδες θα παραχθούν ξεκινώντας από Φεβρουάριο 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...