Νέα Lotus Evora 400

Ελαφρώς ανανεωμένη (και ελαφρωμένη) στη Γενεύη

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Lotus παρουσιάζει τη νέα Evora 400 που αποτελεί το γρηγορότερο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα. Η Lotus Evora 400 φοράει νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς και φώτα ημέρας LED. Η αγριεμένη σχεδίαση συνεχίζει και στο πίσω τμήμα με τον νέο προφυλακτήρα, τον σπορ διαχύτη και την ιδιαίτερη αεροτομή. Επίσης, οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν επανασχεδιαστεί και πατάει επάνω σε ζάντες 19 εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

Η γενική σχεδιαστική του εικόνα δεν έχει αξιοσημείωτες διαφορές, ωστόσο στο εσωτερικό του υπάρχει νέο ταμπλό και επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα . Έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά και έχουν τοποθετηθεί πλέον νέα εμπρός καθίσματα. Οι τυχεροί που θα μπορέσουν να οδηγήσουν τη νέα Evora 400, θα καταλάβουν το βελτιωμένο κιβώτιο και το αναβαθμισμένο infotainment σύστημα.

Η «καρδιά» της νέας Lotus είναι υπερτροφοδοτούμενη V6 3,5 lt και αποδίδει 406 PS (400 bhp εξου και η ονομασία της) και 410 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων  6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 0-100 ολοκληρώνεται σε 4,2 sec με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 km/h.

To ανανεωμένο αλουμινένιο σασί βοήθησε στο νέο σπορ μοντέλο να χάσει 22 κιλά από το βάρος της σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η Lotus Evora 400 θα ξεκινήσει την παραγωγή το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο, ωστόσο στη βόρεια Αμερική θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...