Τέσσερις διακρίσεις για τους κινητήρες BMW

Κορυφαία διάκριση για τον TwinPower Turbo του i8

  • -
  • -

Ο όμιλος της BMW ήταν ο μεγάλος νικητής στα βραβεία «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» καθώς απέσπασε τέσσερις νίκες. Η κινητήρια μονάδα του BMW i8 απέσπασε δύο νίκες στην κατηγορία και παράλληλα αναδείχτηκε γενικός νικητής, ενώ την πρώτη θέση της κατηγορίας του κατέκτησε ο κινητήρας των BMW M3 και BMW M4.

Ο διεθνής θεσμός βραβείων Κινητήρας της Χρονιάς λανσαρίστηκε το 1999, και από τότε 66 νίκες κατηγορίας και γενικές νίκες έχουν αποδέκτες κινητήρες των μοντέλων BMW. Κάθε χρόνο μία επιτροπή ειδικών, αυτή τη φορά με μέλη 65 αυτοκινητιστικούς συντάκτες από 31 χώρες, επιλέγει τους καλύτερους κινητήρες σε διάφορες κατηγορίες. Η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρα BMW TwinPower Turbo του BMW i8 αποδίδει 231 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 131 ίππων αντλεί τη δική του ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που μπορεί να φορτίζεται από μία συμβατική οικιακή πρίζα και μεταφέρει την ισχύ του στον εμπρός άξονα. Στην κατηγορία 2.500 - 3.000 κυβ. εκ., ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας M TwinPower Turbo των BMW M3 και BMW M4 επικράτησε στην κορυφή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...