Πρωτότυπο Audi TT 600 ίππων με e-Turbo (VIDEO)

Tο πρωτοτυπο Audi TT πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο Worthersee (13-16 Μαΐου)

  • -
  • -

Πρόσφατα, ο όμιλος αποκάλυψε το Golf Clubsport concept, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην διοργάνωση του Worthersee. Εκεί όμως θα παρουσιαστεί και το πρωτότυπο Audi TT Clubsport turbo, το οποίο αποτελεί μία «κραυγαλέα» έκδοση του σπορ coupe μοντέλου. Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας bi-turbo 5κύλινδρος 2.5 TFSI κινητήρας, στο οποίο έχει προσαρμοστεί και ένα ηλεκτρικό τούρμπο, αποδίδοντας 600 ίππους και 650 Nm ροπής. Η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 sec και η τελική του ταχύτητα υπολογίζεται στα 310 km/h.

Ίσως το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να καλύψει κατά την επιτάχυνση τα πρώτα 16 μέτρα σε 2,5 sec, δηλαδή 6 μέτρα πιο πολλά σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας χωρίς όμως την προσθήκη του e-turbo. Μην περιμένετε όμως ότι το νέο TT-RS θα εφοδιάζεται με το συγκεκριμένο μηχανολογικό σύνολο, μιας και κάτι τέτοιο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αρνηθεί.

Το βάρος του concept είναι 1.396 κιλά και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ διαθέτει τη μόνιμη τετρακίνηση Quattro. Η δύναμη μεταφέρετε στους 20 ιντσών τροχούς, οι οποίοι φιλοξενούν ένα ισχυρό σύστημα πέδησης (εμπρός 370 mm).

Αν συγκρίνουμε τις διαστάσεις του νέου ΤΤ με το πρωτότυπο ΤΤ Clubsport, θα δούμε ότι είναι κατά 14 εκατοστά πιο φαρδύ και φοράει μία αγωνιστική αποσπώμενη αεροτομή κατασκευασμένη από CFRP. Στο εσωτερικό διακρίνονται οι προστατευτικές μπάρες (roll cage) και τα ιδιαίτερα bucket καθίσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...