Βραβείο «Red Dot» για το νέο Volvo XC90

Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία απέσπασε το νέο Volvo XC90

  • -
  • -

Το νέο Volvo XC90 κερδίζει μία διάκριση για το design από την επιτροπή που απονέμει κάθε χρόνο τα βραβεία σχεδιασμού Red Dot*. Φέτος, για το βραβείο «Best of the Best» επιλέχτηκε το νέο XC90 για την πρωτοπορία του στη σχεδίαση. Αξίζει να αναφερθεί πως η επιτροπή αποτελείται από 38 ειδικούς και ο φετινός διαγωνισμός Red Dot Award γιορτάζει τα 60 χρόνια του.

Το νέο XC90 αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα για τη Volvo από άποψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας και ήδη θεωρείται ότι αναβαθμίζει το σχεδιασμό των premium SUV.

*Τι είναι τα βραβεία Red Dot;
Mε σκοπό την αξιολόγηση της διαφοροποίησης στην επαγγελματική σχεδίαση, ο σχεδιαστικός διαγωνισμός Red Dot διαιρείται σε τρεις τομείς: Red Dot Award: Product Design για τη σχεδίαση προϊόντων, Red Dot Award: Communication Design για την επικοινωνιακή σχεδίαση και Red Dot Award: Design Concept για τη θεματική σχεδίαση. Ο διαγωνισμός Red Dot Award διενεργείται από το σχεδιαστικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας 'Design Zentrum Nordrhein Westfalen' και οι συμμετοχές φτάνουν τις 17.000 σε έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στον κόσμο. Το 2015 γιορτάζει την 60η του επέτειο: Η πρώτη κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των καλύτερων σχεδίων της εποχής συστάθηκε το 1955. Το Red Dot είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο για την εξαιρετική ποιότητα σχεδίασης. Η επέτειος του Red Dot Award θα εορταστεί στις 29 Ιουνίου 2015 στο Red Dot Gala.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...