To νέο Audi RS Q3

Για πρώτη φορά η Audi έντυσε με την περιβολή RS το μικρό της SUV

  • -
  • -

Στο Σαλόνι της Γενεύης βρίσκεται και το νέο Q3… ντυμένο με το RS «κουστούμι» του. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε RS μοντέλο στην συγκεκριμένη κατηγορία της γερμανικής φίρμας και περιλαμβάνει ένα πιο αγριεμένο παρουσιαστικό, με νέους προφυλακτήρες και νέα πλαϊνά μαρσπιέ. Στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί αεροτομή και διαχύτης, ο οποίος φιλοξενεί μία οβάλ απόληξη της εξάτμισης.

Το ύψος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 25mm σε σχέση με την απλή έκδοση, ενώ εξοπλίστηκε με μεγαλύτερα φρένα (8πίστες δαγκάνες βαμμένες σε μαύρο χρώμα), τα οποία «στεγάζονται» από τους τροχούς 19 και 20 ιντσών. Το σπορ crossover μοντέλο διαθέτει ημιδερμάτινο σαλόνι με Alcantara, ωστόσο υπάρχει και το δερμάτινο με λευκές ραφές (δες τη φωτογραφία). Επίσης, για τη ψυχαγωγία και την άνεση των επιβατών έχει αναλάβει το infotainment σύστημα ΜΜΙ της εταιρείας.

Κάτω από το καπό βρίσκει τη θέση του ο 5κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 310 ίππους και 420 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων S Tronic και –φυσικά- το σύστημα τετρακίνησης Quattro. To Audi RS Q3 καταφέρνει μέσα σε 5,5 sec να φτάσει τα 100 km/h από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται από ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 km/h. Η κατανάλωση του ισχυρού crossover είναι 8,8 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 206 g/km CO2. Τέλος, το RS Q3 θα ξεκινήσει να πωλείται το φθινόπωρο στη Γερμανία και η τιμή του θα ξεκινάει από τα 54.600 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...