Νέα Ducati Scrambler από 9.000 ευρώ

Μία νέα γκάμα με διαφορετικά πρόσωπα εντός της φαμίλιας

  • -
  • -
Ιστορία της Scrambler

Η πρώτη Scrambler σχεδιάστηκε κατά παραγγελία των αδερφών Berliner, οι οποίοι ήταν οι εισαγωγείς των Ducati στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60. Ήθελαν μία μοτοσυκλέτα που να ταιριάζει με τα γούστα των Αμερικανών αναβατών. Η πρώτη επαφή είχε γίνει από τον Giorgio Monetti - διάσημο για το ταξίδι του στο γύρο του κόσμου παρέα με τον Leopoldo Tartarini - ο οποίος ήταν ο διευθυντής πωλήσεων της Ducati. Συμφωνήθηκε η μοτοσυκλέτα να είναι εξαιρετικά πρακτική και ο σχεδιασμός της ανατέθηκε στο Renzo Neri, ο οποίος αν και ανήκε στο τεχνικό τμήμα τότε, ήταν γνωστός για το ταλέντο του στο σχέδιο. Τα σχέδια του ρεζερβουάρ, της σέλας και των φτερών ανήκουν στον ίδιο. Η πρώτη Scrambler μπήκε στην παραγωγή το 1962 και εξελισσόταν διαρκώς μέχρι το 1968, όταν παρουσιάστηκαν οι Scrambler με τα επιμηκυμένα καλύμματα κινητήρα. Ακολούθησαν οι εκδόσεις 250 και 350 και το 1969 παρουσιάστηκε η 450.

Η νέα Scrambler της Ducati αποτελεί ένα νέο brand μέσα στην ιταλική οικογένεια των δύο τροχών συνδυάζοντας επιδόσεις, τεχνολογία, ελευθερία έκφρασης και οδηγικής απόλαυσης. Όταν το Κέντρο Σχεδιασμού της Ducati ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην Ducati Scrambler ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος από την αρχή: η αναβίωση ενός θρύλου από τη μία και η δημιουργία μίας πραγματικά μοντέρνας μοτοσυκλέτας από την άλλη. Μία νέα μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από το σημαντικό μοντέλο του ’70 αλλά με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας μοτοσυκλέτας του σήμερα. Γι’ αυτόν τον λόγο η μοτοσυκλέτα απέκτησε αντεστραμμένο πιρούνι, αλουμινένιες ζάντες, μονό πίσω αμορτισέρ και ακτινικές δαγκάνες φρένων εμπρός. Κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η Scrambler να παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της μοτοσυκλέτας που την ενέπνευσε. Πρώτο απ’ όλα το ρεζερβουάρ, το οποίο παραπέμπει στο αρχέτυπο design σταγόνας του ιστορικού μοντέλου.

Η Scrambler είναι μία συμπαγής μοτοσυκλέτα με διαστάσεις που την καθιστούν εύκολα προσβάσιμη για όλους αναβάτες ανεξαρτήτου αναστήματος ενώ η μακριά σέλα μεγιστοποιεί την άνεση και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα το συνεπιβάτη. Ο μπροστινός προβολέας έχει επανασχεδιαστεί για τα σημερινά δεδομένα και αποτελεί στοιχείο αναφοράς με το παρελθόν και η τεχνολογία LED την φέρνουν μπροστά στις σημερινές ανάγκες. Η τάπα του ρεζερβουάρ φέρει την επιγραφή “born in 1962” κι έχει το σύστημα ασφάλισης που κυριαρχούσε τη δεκαετία του ’70. Αντίστοιχα, το κλειδί που μπαίνει πάνω στον προβολέα, θυμίζει το σχήμα του αρχέτυπου διακόπτη για τα φώτα. Όσο για την ασημί λωρίδα κάτω από τη σέλα, παραπέμπει επίσης στη δεκαετία του ’70. Παρά τις αναφορές στο παρελθόν έχουμε να κάνουμε με μια υπερσύγχρονη μοτοσικλέτα. Η ιταλίδα χρησιμοποιεί ένα διπλό, περιμετρικό σωληνωτό πλαίσιο - χωροδικτύωμα. Απλό και κομψό, το πλαίσιο της Scrambler αγκαλιάζει τον κινητήρα και εκτείνεται κάτω από τη σέλα, εξασφαλίζοντας την ακαμψία που περιμένει κάποιος από μία αληθινή Ducati.

 

Μοτέρ από Monster

Η Scrambler εφοδιάζεται με έναν αερόψυκτο, L-Twin, διβάλβιδο κινητήρα 803 κ.εκ. με ψυγείο λαδιού που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 3. Ο δικύλινδρος Desmodue έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ομαλή λειτουργία και τη γραμμική επιτάχυνση σε όλο το φάσμα περιστροφής του, αποδίδοντας 75 ίππους (55,2kW) στις 8.250 rpm και 67,7Nm ροπής στις 5.750 rpm. Προέρχεται από τον κινητήρα της Monster 796 και ο κύλινδρος έχει 88 mm διάμετρο και 66 mm διαδρομή και έχει επανασχεδιαστεί για πιο απαλή επιτάχυνση σε όλο το φάσμα περιστροφής. Τα έμβολα και ο στροφαλοφόρος προέρχονται από τα μοτέρ των Monster - Hypermotard 796. Η εξάτμιση 2 σε 1 με το αλουμινένιο τελικό έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Ducati Scrambler.

Η ανάρτηση είναι της Kayaba με αντεστραμμένο πιρούνι 41 mm εμπρός και ψαλίδι με μονό αμορτισέρ πίσω, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Η διαδρομή της ανάρτησης είναι 150mm, τόσο εμπρός όσο και πίσω, εξασφαλίζοντας υψηλή πρόσφυση σε όλα τα εδάφη, από τους δρόμους της πόλης μέχρι σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές. Αυτό το κράμα άνεσης και επιδόσεων είναι που καθιστά την Ducati Scrambler μοναδική, επιτρέποντας στους αναβάτες να εκφραστούν στο μέγιστο, όποτε και όπου επιθυμούν.



  Τιμοκατάλογος

Scrambler Icon Red

8.950,00 €

Scrambler Icon Yellow

9.050,00 €

Scrambler (Full Throttle, Urban Enduro, Classic)

10.650,00 €


 

VIDEOS

DUCATI SCRAMBLER

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...