Τραγωδία στην πίστα της Porsche – Νεκρός επαγγελματίας οδηγός

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην πίστα Nardo της Porsche, όταν μια Panamera και μια Panigale συγκρούστηκαν, με τον επαγγελματία οδηγό της Ducati να χάνει τη ζωή του.

  • -
  • -

Το θύμα ήταν ο 35χρονος Mattia Ottaviano, γνωστός ως «Desmo». Ο Ottaviano πραγματοποιούσε δοκιμές στο κυκλικό κομμάτι της πίστας του Nardo, επονομαζόμενο και ως… «δαχτυλίδι», όταν για άγνωστο ακόμα λόγο, συγκρούστηκε με μια Porsche Panamera που βρέθηκε στο διάβα του, με τον ίδιο να χάνει τη ζωή του ακαριαία και τη μοτοσυκλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες.

Η αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση

Η τοπική αστυνομία αλλά και εμπειρογνώμονες από το τεχνικό τμήμα της πίστας του Nardò έχουν αποκλείσει το χώρο και διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του τραγικού γεγονότος.

Στην πίστα βρίσκονταν εκείνη την ημέρα σχεδόν 118 εργαζόμενοι, με τον εισαγγελέα Αλεσάντρο Προντέρα, να δίνει εντολή ώστε άπαντες, να εξεταστούν προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Η πίστα της Porsche στο Nardò καλύπτει μια έκταση 7.000 στρεμμάτων και η χάραξη της προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία «δοκιμασίων» ούτως ώστε η γερμανική φίρμα να εξελίσσει τα μοντέλα της στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Η θέση της Porsche

Η γερμανική φίρμα προχώρησε άμεσα σε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Τεχνικό Κέντρο του Nardò. Είμαστε δίπλα στην οικογένεια του θύματος για ότι χρειαστεί. Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τραγικά αίτια του ατυχήματος. Θα ακολουθήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε ενεργά με τις αρχές για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...